Wolff bijt van zich af na kritiek van Red Bull-CEO: 'Weet niet wat die gast wil zeggen' Formule 1
Formule 1

Wolff bijt van zich af na kritiek van Red Bull-CEO: 'Weet niet wat die gast wil zeggen'

Wolff bijt van zich af na kritiek van Red Bull-CEO: 'Weet niet wat die gast wil zeggen'

Toto Wolff heeft het weer stevig aan de stok met Red Bull. In 2021 was het haast elk Grand Prix-weekend prijs tussen de Oostenrijkse teambaas van Mercedes, en het Oostenrijkse team van Max Verstappen, maar Wolff heeft zich in de laatste weken bij Red Bull ook impopulair gemaakt met zijn herhaaldelijke geflirt met Verstappen in de media. Dat kwam hem op een sneer te staan van Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff.

Wolff is al het hele seizoen opvallend positief over Verstappen, en schuift het niet onder stoelen of banken dat hij de Nederlander graag naar zijn team wil halen in de toekomst. Aangezien Mercedes niet over een snelle auto beschikt, en Red Bull wél, heeft Wolff maar twee manieren om Verstappen een overstap te laten overwegen: inspelen op 2026, en de onrustige situatie bij Red Bull Racing herhaaldelijk oprakelen.

Mintzlaff zeker van aanblijven Verstappen

Oliver Mintzlaff was als CEO van Red Bull ook in Miami aanwezig, en sprak daar ook met zijn landgenoten van Sky Sports F1. 'Verstappen blijft 1.000 procent zeker bij Red Bull volgend jaar. Ik praat ook met Max en Christian Horner praat ook met Max. Er zijn helemaal geen tekenen dat hij zou vertrekken. De kijkers weten wie de snelste auto bouwt, niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen. Max wil winnen, en wij willen een coureur die graag wil winnen. Er is speculatie omdat er teams zijn die op achterstand staan, en ze zien dat we met Verstappen de beste coureur hebben.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

oliver mintzlaff helmut marko max verstappen
Mintzlaff reageerde zeer fel op de opmerkingen van Toto Wolff.

Wolff laat zich niet kennen

Ondanks de frustratie vanuit Red Bull richting Wolff, heeft Wolff zich niet de woede van alle Red Bull-teamleden op de hals gehaald. Teamadviseur Helmut Marko stond op zaterdag in Miami uitgebreid te praten met Wolff, waarbij Wolff aangeeft dat hij op één lijn zit met zijn 81-jarige landgenoot. 'We zijn allebei Oostenrijkers, en we blijven bij elkaar, ook als we flinke meningsverschillen hebben', laat Wolff optekenen bij de Duitse tak van Sky Sports F1.

Wolff benadrukt dat Marko het met hem eens is. 'Laat ik in ieder geval zeggen dat we een gemeenschappelijke, en erg sterke mening hebben over verschillende dingen die zich de afgelopen maanden hebben afgespeeld', laat Wolff optekenen. Het is een duidelijke verwijzing naar de onrust bij Red Bull Racing, waarbij Helmut Marko en Christian Horner volgens veel media lijnrecht tegenover elkaar staan. Wolff lijkt dat met zijn woorden te bevestigen. 'Daar hebben we gewoon van gedachten over gewisseld.'

Wolff haalt uit naar Mintzlaff

Het lijkt de laatste weken meer op een tenniswedstrijd tussen Red Bull en Wolff, en na de race was Wolff weer aan slag. De Oostenrijker in Duitse dienst maakte verbaal gehakt van zijn Duitse tegenstrever in Oostenrijkse dienst. 'Ik weet helemaal niet wat die gast wil zeggen met zijn uitspraken. Daarom is het ook overbodig dat ik daar nu op ga reageren', deelt de Mercedes-teambaas, die het vervolgens toch niet kan laten om nog even uit te halen naar Mintzlaff. De Duitse CEO van Red Bull zei namelijk in een interview met BILD dat hij 1.000 procent zeker is dat Verstappen ook in 2025 weer voor Red Bull zal rijden. 'Ik zou niet 1.000 procent zeggen. In het leven is er maximaal 100 procent. Meer is niet mogelijk', zo reageert Wolff bijdehand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws