Ricciardo zoekt naar verklaring voor vorm: 'Hopelijk vinden ze een groot gat in mijn auto' Formule 1
Formule 1

Ricciardo zoekt naar verklaring voor vorm: 'Hopelijk vinden ze een groot gat in mijn auto'

Ricciardo zoekt naar verklaring voor vorm: 'Hopelijk vinden ze een groot gat in mijn auto'

Daniel Ricciardo heeft geen verklaring voor zijn huidige vorm, die hem op een achterstand van 9 punten zet ten opzichte van teamgenoot Yuki Tsunoda. De Australiër wist op Silverstone niet verder te komen dan een dertiende plaats en is radeloos. ‘Ik moest vechten’, zegt hij over het verloop van zijn Britse Grand Prix tegenover de Duitse tak van Motorsport.com.

‘Hopelijk vinden ze een groot gat in mijn auto dat we nog niet hadden ontdekt’, zegt de coureur van Visa Cash App RB spottend. ‘Dat zou verklaren waarom we zo langzaam zijn‘, aldus de man die zijn teamgenoot wederom een punt zag halen. Voor Tsunoda heeft hij wel een complimentje klaarliggen. ‘Yuki heeft het goed gedaan’, is hij van mening. ‘Maar als team waren we niet heel competitief. Ik moest echt vechten en ik weet niet zeker waarom dat het geval was’, aldus de meervoudig Grand Prix-winnaar.

RB zag Williams voorbijrazen

Ricciardo merkt dat het perspectief dat hij vanuit de bolide heeft niet overeenkomt met de daadwerkelijke tijden. In Silverstone dacht hij een goede ronde te hebben gereden, tot de pitmuur hem uit die droom hielp. ‘Mijn engineer zei dat ik acht tienden achterliep’, vertelt de RB-coureur. ‘Dat verraste me’, geeft hij vervolgens eerlijk toe. ‘Er miste dus iets. Misschien was de set-up die we kozen niet optimaal’, luidt één van de mogelijke redenen. ‘Misschien is er nog iets, dat we nog niet echt begrijpen.’ Het feit dat de Williams-coureurs de RB-bolides zo makkelijk inhaalden, ziet Ricciardo als bevestiging van zijn vermoedens. ‘Sargeant reed bij mij weg en Albon is Yuki zo voorbijgereden’, geeft hij aan.

Niet alleen Williams wist RB voorbij te stevenen, ook Haas lijkt een stuk sneller. ‘Andere teams hebben goede updates gebracht, dat is de realiteit’, ziet de Australiër. Nico Hülkenberg wist al twee keer een zesde plaats te pakken. ‘Onze buffer in het constructeurskampioenschap is er niet meer', weet de man uit Perth. ‘In deze sport kunnen dingen zo snel veranderen. Voor uitrusten hebben we echt geen tijd’, benadrukt hij.

Vooruitgang Haas ook een goed teken

De updates die team uit van Faenza bracht, werken wel, maar maken geen groot verschil. ‘Het bracht ons niet waar we op hoopten‘, aldus Ricciardo. Vooruitgang op technisch gebied is volgens hem essentieel nu. ‘Het gaat er niet om met de vuist op tafel te slaan. We doen alles op een constructieve manier, ook als er sprake is van frustratie’, vertelt hij over de communicatie en samenwerking binnen de renstal. Bovendien is het succes van Haas niet enkel slecht nieuws. ‘De situatie werkt ook motiverend, wanneer je ziet dat Haas duidelijk iets gevonden heeft. Dat betekent namelijk dat er iets te vinden valt‘, sluit de Australiër af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws