Mol trekt harde conclusie: 'Verstappen stak al het hele weekend niet boven het maaiveld uit' Opinie
Opinie

Mol trekt harde conclusie: 'Verstappen stak al het hele weekend niet boven het maaiveld uit'

Mol trekt harde conclusie: 'Verstappen stak al het hele weekend niet boven het maaiveld uit'

Olav Mol is niet verrast door de uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin Max Verstappen het af moest leggen tegen het Britse trio: George Russell, Lewis Hamilton, en Lando Norris. De commentator van Ziggo Sport meent ook dat het echt tijd is dat Red Bull Racing actie onderneemt, omdat Verstappen het niet meer alleen redt in het constructeurskampioenschap.

Sinds de Grand Prix van Oostenrijk heeft Verstappen weer meer dan het dubbele aantal punten van teamgenoot Sergio Pérez; iets dat in 2023 ook al gebeurde. In Silverstone bleek ook de wereldkampioen kwetsbaar te zijn. 'Je zag al wat er zou gaan gebeuren: Max moest blij zijn met een plek op de eerste twee startrijen, want hij stak het hele weekend niet boven het maaiveld uit', vertelt Mol in de nabeschouwing van Ziggo Sport. 'Natuurlijk waren er wisselende omstandigheden, en hij deed zijn long runs voor de wedstrijd. Er is echter nog niks verloren, want in 2020 won hij hier ook vanaf de vierde plek. Het speelveld zit nu wel wat dichter bij elkaar.'

Mol schuift het niet onder stoelen of banken: hij staat nog niet te springen van vreugde vanwege het feit dat Mercedes nu ook weer vooraan meedoet. 'Duitsers die winnen zijn niet de gezelligste mensen op aarde. Dat heb ik met Toto Wolff ook wel af en toe', lacht Mol over de Oostenrijker. 'Voor de competitie is het wel geweldig, en ze hebben hem nog niet gewonnen', weet de commentator.

Wat te doen met Pérez?

Vervolgens kwam het grote Red Bull-probleem ter sprake: wat moet Red Bull Racing doen met het feit dat Pérez al maandenlang niet scoort? 'Het is vrij simpel. Ik denk dat ze in Mexico geen hulplijn hebben voor psychische klachten en andere zaken, anders was hij daar vaste klant geweest. Je kan hem niet even met gardening leave sturen. Wat mag je van Liam Lawson verwachten? Niks', zo denkt Mol niet dat de Nieuw-Zeelander de oplossing is.

'De enige logica is dan om Yuki Tsunoda tóch in te zetten', meent Mol. 'Dan kan je Lawson gebruiken om Ricciardo op zijn plek te zetten, maar dan zit je nog met Pérez. Tsunoda heeft echter ervaring, en misschien kunnen ze hem bij Red Bull wel binnen te perken houden met de uitschieters die hij heeft, want hij komt dan in een droom terecht. Van Lawson mag je dat niet te verwachten.' Of en wanneer er actie ondernomen wordt door de teamleiding, durft Mol niet te voorspellen. 'Dat is Helmut Marko: het kan zomaar zijn dat op maandagochtend de telefoon gaat, en de een is blij, en de ander belt 113. Pérez komt op een gegeven moment ook niet meer uit het putje.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws