Zandvoort hakt dit jaar knoop door over verlenging F1-contract Formule 1
Formule 1

Zandvoort hakt dit jaar knoop door over verlenging F1-contract

Zandvoort hakt dit jaar knoop door over verlenging F1-contract

Dit seizoen staat opnieuw de Nederlandse Grand Prix op de kalender van de Formule 1. Vorig jaar kende de race op Zandvoort een feestelijke terugkeer met een overwinning van Max Verstappen bij zijn thuisrace. De organisatie van Zandvoort heeft een contract van drie jaar met de Formule 1 en daarbij hebben ze een optie om nog eens twee jaar een Grand Prix te organiseren. Dit jaar zal de organisatie laten weten of ze die optie ook gaan lichten.

Vorig jaar ontving de Dutch Grand Prix veel complimenten uit binnen- en buitenland. De Formule 1 maakt er dan ook geen geheim van langer door te willen met de race op Zandvoort. Toch stelt Robert van Overdijk, CEO van het circuit, dat het niet zo makkelijk is. 'Iedereen is positief en beide partijen willen door', zegt Van Overdijk bij Motorsport.com. 'Maar alle puzzelstukjes zullen op hun plaats moeten vallen. We zijn een evenement zonder overheidssteun en we hebben alleen maar private sponsoren.'

Van Overdijk wil zeker niet klagen. De CEO kijkt met optimisme naar de toekomst. 'We gaan er zeker niet zielig over doen en natuurlijk gaat er speciale dank uit naar de gemeente Zandvoort. Zij hebben ons de gehele tijd fantastisch ondersteund, maar een Grand Prix-weekend kent natuurlijk veel financiële risico's. We zijn heel erg positief, maar alles moet wel samenvallen.'

Zandvoort hakt dit jaar knoop door

De komende twee seizoenen staat de Nederlandse Grand Prix gewoon op het programma. Dit jaar zal Zandvoort de knoop doorhakken om het evenement nog een aantal jaar op Zandvoort te houden. 'Over het vierde en het vijfde jaar nemen we dit jaar een besluit. Dat weet de FOM ook.' Het besluit zal waarschijnlijk pas na de Grand Prix worden genomen. 'Dat lijkt me logischer. Uiteindelijk wil ik ook dat het tweede evenement minimaal net zo succesvol is als de vorige', aldus Van Overdijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws