Brundle denkt dat Alonso mee kan strijden om de titel: 'Hij is één van de besten' Opinie
Opinie

Brundle denkt dat Alonso mee kan strijden om de titel: 'Hij is één van de besten'

Brundle denkt dat Alonso mee kan strijden om de titel: 'Hij is één van de besten'

Martin Brundle denkt dat Fernando Alonso nog steeds alles in zich heeft om wereldkampioen van de Formule 1 te worden. De Sky Sports-verslaggever is blij dat de Spanjaard weer is teruggekeerd naar de koningsklasse van de autosport, ondanks dat hij in 2018 officieel leek af te zwaaien. Nu vormt Alonso samen met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de oude garde van de Formule 1. Volgens Brundle is dat alleen maar goed voor de sport.

Alonso keerde vorig seizoen terug in de Formule 1 en rijdt sindsdien voor Alpine. Brundle denkt dat Alonso alleen maar een goede auto nodig heeft. 'Als hij voor Mercedes had gereden, dan had hij zeker de potentie gehad om wereldkampioen te worden', wordt de Brit geciteerd door Formel1.de. 'Als je naar zijn manier van rijden kijkt dan lijkt hij zijn agressiviteit nog niet kwijt te zijn.'

Door het vertrek van Kimi Räikkönen is de Alpine-coureur momenteel de oudste van het veld. Toch heeft de Formule 1-grid nog steeds een aantal coureurs met rijke ervaring. Dat is alleen maar goed, volgens Brundle. 'Ze zien er allemaal nog goed uit, dus ze laten zien dat leeftijd niet uitmaakt. Alonso is nog steeds één van de beste coureurs van het veld. Het is geweldig om ervaren kampioenen op de grid te hebben. Dan hebben de jonge coureurs iemand om zich tegen te meten.'

De toekomst van Alonso

In 2018 leek het er niet meer op dat Alonso nog zou terugkeren naar de Formule 1, maar niets was minder waar. Nu hoopt de coureur zelfs nog een aantal jaar door te kunnen gaan. 'Ik weet het echt nog niet.' Brundle ziet dan een voorwaarde aan een langer verblijf van Alonso. 'Het zal afhangen van de auto die Alpine kan leveren.' Alonso wil immers nog een keer vechten voor een mogelijke derde wereldtitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws