Zandvoort na aankomende Nederlandse Grand Prix in gesprek over F1-races in 2024 en 2025 Formule 1
Formule 1

Zandvoort na aankomende Nederlandse Grand Prix in gesprek over F1-races in 2024 en 2025

Zandvoort na aankomende Nederlandse Grand Prix in gesprek over F1-races in 2024 en 2025

Na de eerstvolgende Grand Prix van Nederland wordt besproken of er een vierde en vijfde jaar aan het huidige driejarige contract vastgeplakt worden. Dit geeft Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, aan in gesprek met AD. De Nederlandse Formule 1-race zou dus ook in 2024 en 2025 op de kalender kunnen staan, mits alle betrokken partijen meewerken.

'Mensen denken vaak dat die verlenging een abc'tje is. Als het aan de FOM (Formula One Management, red.) ligt, tekenen we die verlenging morgen al', zo opent Van Overdijk over een eventuele contractverlenging. Vanuit de Formule 1 is de vraag er zeker naar om nog tweemaal het Nederlandse racefeest plaats te laten vinden, maar nationaal moet het plaatje ook kloppen, vervolgt de directeur: 'Maar als je een honderd procent geprivatiseerd evenement bent, zit het 'm niet alleen in de kaartverkoop.'

'We zijn geen Bahrein en kunnen dus niet tekenen tot 2036. We hebben niet een overheid die ieder jaar weer meedoet, en moeten het dus zelf regelen. Je hebt het over sponsoren, die ook allemaal mee moeten naar seizoen vier en vijf', benadrukt hij. Haakt een van deze hoofdsponsors af dan valt er een flink gat in het budget, wat opgevuld moet worden. Zo is Circuit Zandvoort op diverse manieren aan de weg aan het timmeren zodat die vierde en vijfde edities er toch komen, maar moet het de betrokken partijen wel meekrijgen in het plan.

Circuit Zandvoort weet rond 1 november meer

'Het ziet er op alle vlakken positief uit. We hebben met de FOM afgesproken dat er om en nabij 1 november helderheid over komt. Eerst maar eens die tweede editie verzorgen', concludeert Van Overdijk. Het eerste weekend van september keert de koningsklasse weer terug naar de badplaats om het evenement, dat sinds 2021 weer op de F1-kalender staat, te verrijden.

De eerste editie was een groot succes met veel aanhang voor de Nederlandse Max Verstappen, die de Grand Prix uiteindelijk ook wist te winnen. Inmiddels hebben vele circuits gekeken naar het voorbeeld dat Zandvoort gegeven heeft. In plaats van een race was er in Nederland sprake van een soort festival. Dit is een voorbeeld dat de rest van de kalender graag volgt om de bezoekersaantallen in de komende jaren op te krikken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws