Luxepositie Zandvoort in F1: uitpuilende kalender zorgt voor onzekerheid bij Spa Formule 1
Formule 1

Luxepositie Zandvoort in F1: uitpuilende kalender zorgt voor onzekerheid bij Spa

Luxepositie Zandvoort in F1: uitpuilende kalender zorgt voor onzekerheid bij Spa

Het circuit van Zandvoort verkeert op dit moment in een luxepositie in de Formule 1. Vorig seizoen werd de Nederlandse Grand Prix voor het eerst sinds 1985 weer verreden en dat was meteen een daverend succes. De koningsklasse van de autosport wil nog jaren door met de race op Zandvoort. Andere klassieke Formule 1-circuits worden mogelijk van de kalender gehaald.

Zandvoort heeft momenteel een contract tot en met 2023. Daarbij heeft het circuit een optie om het contract met nog eens twee jaar te verlengen. Circuitdirecteur Robert van Overdijk is nog voorzichtig. 'Het is duidelijk dat we er goed opstaan, maar we gaan geen overhaaste beslissingen nemen', zegt Van Overdijk bij De Telegraaf. 'We zijn afhankelijk van de kaartverkoop, sponsoren en partners. We nemen pas na de komende Nederlandse Grand Prix onze beslissing.'

Kalender te klein voor grote interesse in F1

De afgelopen jaren is de kalender van de Formule 1 alsmaar voller geworden. Dit seizoen kent een record van 23 races in één kalenderjaar. Daarmee zit de sport al bijna aan het maximum aantal races in één seizoen. De FIA, Formule 1 en de tien teams hebben in het Concorde Agreement afgesproken dat de Formule 1 per jaar niet meer dan 25 races gaat verrijden. Toch blijft de interesse vanuit verschillende landen groeien.

De Formule 1 racet dit seizoen bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië en Miami. Volgend jaar keert de Grand Prix van China terug op de kalender, staat er mogelijk een derde race in de Verenigde Staten op het programma in Las Vegas en gaat het tienjarig contract met Qatar in. De Telegraaf weet dat Spa-Francorchamps en het Circuit Paul Ricard momenteel op de schopstoel zitten. De contracten met deze circuits lopen na dit seizoen af. Belgische bronnen hadden al gemeld dat de kansen voor een Belgische Grand Prix steeds kleiner werden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws