Waarom Verstappen zijn relatie met Pérez beter acht dan die met Ricciardo Max Verstappen
Max Verstappen

Waarom Verstappen zijn relatie met Pérez beter acht dan die met Ricciardo

Waarom Verstappen zijn relatie met Pérez beter acht dan die met Ricciardo

Sergio Pérez stelt dat er geen jaloezie heerst bij hemzelf en bij teamgenoot Max Verstappen. Weet één van de Red Bull Racing-coureurs een race te winnen, dan wordt dat de coureur door de ander gegund. Ook is Verstappen zelf aan het woord, die aangeeft dat zijn samenwerking met Daniel Ricciardo erg goed was, maar dat hij in Pérez zijn beste teamgenoot tot op heden ziet.

'Ik heb in het verleden wel eens jaloezie ervaren van mijn teamgenoten. Natuurlijk wil je winnen, maar wanneer de man naast je het beter doet dan jijzelf, moet je dat accepteren en daar trots op zijn', zo opent de Mexicaan in gesprek met LADbible TV. Ziet Pérez Verstappen winnen dan ervaart hij dit vooral als een goed teamresultaat, en niet als dat hij verslagen is door zijn collega.

'Ik denk niet dat veel mensen daar goed mee om kunnen gaan', vervolgt de drievoudig Grand Prix-winnaar. 'Tussen ons maakt dat niet uit. Wanneer ik win of wanneer Max wint, zijn we altijd trots op elkaar. Dat zit tussen ons dus wel goed', benadrukt hij. Pérez wist recentelijk de Grand Prix van Monaco te winnen en kon op steun rekenen van Verstappen, al was vader Jos Verstappen minder te spreken over het feit dat de Limburger verslagen was door zijn collega.

Verstappen over zijn teamgenoten

Verstappen heeft jarenlang samengewerkt met Ricciardo, heeft heel even Pierre Gasly en Alexander Albon naast zich gehad bij Red Bull, en gaat nu zijn tweede jaar in met collega Pérez naast zich. Hij doet een boekje open over de samenwerking met Ricciardo: 'Ik was natuurlijk erg jong toen ik in de F1 stapte, en ik denk dat mijn relatie met Daniel uitstekend was. Destijds was ik echter achttien of negentien, nu sta ik anders in het leven.'

'Ik zou zeggen dat mijn relatie met Pérez zeker de beste relatie is die ik met een teamgenoot gehad heb, maar dat komt ook omdat ik nu een stuk volwassener ben. Dan benader je je collega toch anders', concludeert hij. In die zin geniet Pérez dus de voorkeur boven Ricciardo, maar ook in de periode waarin hij in actie kwam naast de goedlachse Australiër kwam er geregeld beeldmateriaal langs van de Oostenrijkse renstal waarin het duo lol aan het trappen was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws