Ziggo-analisten verbaasd door beslissing Stroll: 'Dat is toch bizar?’ Formule 1
Formule 1

Ziggo-analisten verbaasd door beslissing Stroll: 'Dat is toch bizar?’

Ziggo-analisten verbaasd door beslissing Stroll: 'Dat is toch bizar?’

Jack Plooij is ervan overtuigd dat Adrian Newey onderweg is naar het team van Aston Martin. Het Britse team hield een persconferentie in Nederland en Plooij was daar aanwezig. ‘Het gerucht ging heel sterk dat hij Newey al binnen heeft’, vertelt de analist in het Ziggo Sport Race Café.

‘Ik stond versteld. Dat kan helemaal niet’, deelt Plooij zijn gedachten nadat hij het gerucht hoorde. Hij houdt het niet voor onmogelijk dat Aston Martin de topontwerper daadwerkelijk binnen weet te halen. ‘Lawrence Stroll moeten we niet onderschatten. Dat is een zakenman’, benadrukt Plooij. ‘Hij heeft al heel veel dingen in goud veranderd. Ik was onder de indruk na wat ik afgelopen donderdag allemaal gehoord heb’, geeft de analist aan.

Plooij heeft vertrouwen in vader Stroll

‘Het is wat hij in die Netflix-serie ook zegt’, vertelt Plooij. De Canadese zakenman gaf in de serie aan dat hij binnen vijf jaar wereldkampioen gaat worden met Aston Martin. Plooij denkt dat hij die ambitie waar kan maken. ‘Als hij dat roept en hij koopt en hij doet’, benadrukt de analist. Zijn collega’s vallen hem in de rede en herinneren Plooij eraan welke coureurs er op dit moment in de bolides van Aston Martin rijden.

Plooij vindt het ook wel vreemd dat Aston Martin naar verluidt dus wel met Newey praat, maar er geen gesprekken zijn met Max Verstappen. ‘Dat is toch bizar?’ vraagt Rob Kamphues zich hardop af. ‘Als je de beste ontwerper hebt, wil je toch ook de beste autocoureur van dit moment?’ luidt zijn vervolgvraag. ‘Zal hij niet denken dat hij de beste coureur al heeft?’ kaatst Plooij terug.

Met Alonso en Stroll wordt Aston Martin geen wereldkampioen

Ook Rob van Gameren is van mening dat Stroll met Verstappen moet praten als hij wereldkampioen wil worden. ‘Anders is hij geen winnaar’, stelt hij vast. ‘We zetten er een 45-jarige erin en mijn zoon die al zeven jaar laat zien dat hij het net niet is’, veroordeelt Van Gameren de gedachtegang van Stroll, waarmee hij aangeeft dat hij weinig vertrouwen heeft in het Verstappenloze plan van Aston Martin.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws