'Aston Martin lijkt Newey in F1 te houden, ontwerper kreeg al rondleiding' Formule 1
Formule 1

'Aston Martin lijkt Newey in F1 te houden, ontwerper kreeg al rondleiding'

'Aston Martin lijkt Newey in F1 te houden, ontwerper kreeg al rondleiding'

Aston Martin lijkt momenteel het team te zijn dat het dichtste bij de handtekening is van Adrian Newey. De topontwerper vertrekt spoedig bij Red Bull Racing en leek te gaan tekenen bij het team van Ferrari. Dat werd destijds ontkend en nu is Lawrence Stroll bezig met de man die de meeste kampioenschappen op zijn naam heeft staan in de Formule 1. Newey zou zelfs al een rondleiding hebben gehad in de fabriek in Silverstone.

Aston Martin begon vorig jaar aan de weg omhoog. Het team heeft een duidelijk plan en wist eerder al mensen van Red Bull naar Silverstone te halen. Zo maakte Dan Fallows na het 2021-seizoen de overstap naar het team van Lance Stroll en Fernando Alonso. Ingenieurs van andere topteams werden ook naar het team gehaald. Dat is tot nu toe een redelijk succes gebleken. Aston Martin was aan het begin van 2023 zeer competitief, maar die performance is de Britse renstal op dit moment kwijt.

Newey moet het team hierbij gaan helpen, weet De Telegraaf te melden. Op 1 mei werd duidelijk dat de ontwerper zou gaan vertrekken bij Red Bull. De Oostenrijkse renstal had na het schandaal rondom Christian Horner de handen vol aan de machtsstrijd binnen het team. Newey besloot het schip te verlaten en hierdoor kan hij aan het begin van het seizoen aan de slag bij een ander team. Ferrari zal naar alle waarschijnlijkheid dus niet de nieuwe bestemming van Newey zijn. Aston Martin staat nu op poleposition.

Het team uit Silverstone zou de ontwerper zelfs al een rondleiding hebben gegeven op de campus. Het team wil echter niet reageren op de speculaties rondom Newey. 'Het Aston Martin Aramco Formule 1-team is een zeer aantrekkelijk project met de visie van Lawrence Stroll, een ultramoderne nieuwe technologiecampus en spannende partnerschappen met Aramco en Honda. Veel spraakmakende individuen uit alle geledingen worden aan het team gelinkt, maar we hebben niets om aan te kondigen.'

Newey al geen onderdeel meer van technisch team

Newey is sinds de aankondiging van zijn vertrek al een tijdje niet meer betrokken bij de technische keuzes van Red Bull. Er werd zelfs gespeculeerd dat zijn invloed op de RB20 marginaal was. Newey richt zich op dit moment op het RB17-project. Deze hypercar, die hij zelf heeft ontworpen, moet aankomend jaar op de markt gaan komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws