Albers ziet Red Bull een grote fout maken: 'Hier gaat het pijn doen' Formule 1
Formule 1

Albers ziet Red Bull een grote fout maken: 'Hier gaat het pijn doen'

Albers ziet Red Bull een grote fout maken: 'Hier gaat het pijn doen'

Sergio Pérez wist tijdens de vrijdagsessies geen potten te breken en kwam in de tweede vrije training niet verder dan een dertiende plaats. Bij Viaplay zien de analisten dat de Mexicaan moet gaan vrezen voor zijn stoeltje bij Red Bull Racing. ‘Hij komt zwaar tekort’, zegt Tom Coronel tijdens de Spanje Shakedown van Viaplay.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Spanje zei Pérez nog dat Canada een eenmalig incident was. ‘Montréal stond op zichzelf’, meende hij. ‘We hadden veel problemen met de auto dat weekend, die we pas achteraf begrepen. Dat kunnen we dus afvinken’, vervolgt de Mexicaan. ‘Hopelijk hebben we hier weer de vorm die we het hele seizoen hadden, en hopelijk vinden we het momentum dat we eerder dit jaar hadden’, bleef hij optimistisch.

Incident Canada staat niet op zichzelf

‘Zo kun je het ook iedere keer noemen’, zegt Coronel. ‘Dan kan hij Monaco ook wel zo noemen en dit weekend kan hij ook alvast een one-off noemen’, geeft de analist op sarcastische toon aan. ‘Als ik hier naar de tijden kijk staat hij ergens op plek dertien. Hij komt zwaar tekort’, is de coureur van mening. ‘Het lijkt wel of hij met deze auto niet de sweet spot weet te raken en dan doe je niet meer mee, want de competitie is serieus wakker’, stelt Coronel vast.

Hoewel de Mexicaan eerder dit seizoen nog een contractverlenging kreeg, denkt Christijan Albers dat hij zich toch zorgen moet gaan maken. ‘Ik denk dat ze wel geleerd hebben van vorig jaar en het jaar daarvoor. Ze hebben vast clausules in het contract staan’, denkt de voormalig Formule 1-coureur. ‘Deze keuze heeft plaatsgevonden omdat Christian Horner rust wil creëren in het team en ook omdat hij Max Verstappen wil pleasen’, verwacht Albers.

Minder competitieve auto het probleem

Het probleem van Pérez is volgens de Viaplay-analist de RB20. ‘De auto is niet zo competitief en sterk meer als vorig jaar’, verwijst hij naar het 2023-seizoen, toen Red Bull op Singapore na alle Grands Prix wist te winnen. Ook Pérez pakte een paar zeges. ‘De situatie is precies hetzelfde als alle jaren hiervoor’, ziet Albers. ‘Hier gaat het pijn doen. Met een verschil van drie, vier tienden sta je ineens dertiende’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws