Zijn klasse zal het verschil gaan maken met Pérez, maar 'Verstappen werd al wel nerveus' Formule 1
Formule 1

Zijn klasse zal het verschil gaan maken met Pérez, maar 'Verstappen werd al wel nerveus'

Zijn klasse zal het verschil gaan maken met Pérez, maar 'Verstappen werd al wel nerveus'

Michael Schmidt ziet Sergio Pérez niet daadwerkelijk een gevecht voeren met Max Verstappen om de wereldtitel. De journalist denkt dat het in de eerste vier races vooral allemaal op zijn plek viel voor de Mexicaan, met twee stratencircuits waar hij normaal altijd goed is, en verwacht dat over het gehele seizoen de klasse van Verstappen de doorslag gaat geven. Toch lijkt de Nederlander niet helemaal ongenaakbaar, want Schmidt stelde vast dat de tweevoudig wereldkampioen toch wel nerveus leek te worden.

'Pérez is beter dan ooit', zo begint Schmidt zijn verhaal op het YouTube-kanaal van Auto, Motor und Sport. 'Het helpt natuurlijk dat de Red Bull een buitengewone auto is, dat het een achterkant heeft die blijft plakken, dat heeft Pérez nodig, anders voelt hij zich niet goed in de auto. Wanneer hij zich ook maar een klein beetje oncomfortabel voelt in de auto, heeft hij tegen Verstappen geen kans', zo ziet de Duitser dat de bij zijn stijl passende auto een enorme boost geeft aan de prestaties van de Mexicaan.

Deze prestaties doen de schijn mogelijk wat bedriegen, aldus de journalist, want de helft van de races dit seizoen waren stratencircuits, en daar ligt nou eenmaal de kracht van Pérez. Dat de Mexicaan nu nog zo dichtbij staat in het wereldkampioenschap is dan ook niet zo gek. 'Je moet ook zeggen dat er van de eerste vier races, er twee stratencircuits waren en die liggen Pérez nou eenmaal. Daar was hij vorig jaar al sterk, daar is hij dit jaar sterk, dus op de stratencircuits kunnen er dingen gebeuren. Ik weet Monte Carlo vorig jaar nog wel, toen Verstappen moeite had om Pérez bij te benen.'

Verstappen nerveus

Uiteindelijk zal over het gehele seizoen het een moeilijke opgave worden voor de Red Bull-coureur om het Verstappen echt moeilijk te maken in de jacht op de wereldtitel. 'Ik denk dat over het hele seizoen gezien, wanneer straks de snellere en permanente circuits komen, dat Verstappen daar zijn klasse weer zal laten spreken. Maar', zo voegt hij nog wel een kanttekening toe, 'Pérez heeft zich wel even laten zien en Verstappen werd er wel al nerveus van. Dat zag je in de sprint, ik geloof dat dat tot uiting kwam in het duel met George Russell.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws