Marko spreekt steun uit richting Verstappen: 'Over heel F1-seizoen is Max onze man' Formule 1
Formule 1

Marko spreekt steun uit richting Verstappen: 'Over heel F1-seizoen is Max onze man'

Marko spreekt steun uit richting Verstappen: 'Over heel F1-seizoen is Max onze man'

Helmut Marko maakt zich geen zorgen over een interne teamstrijd binnen Red Bull Racing tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. De motorsportchef van de Oostenrijkse renstal gelooft dat het goed is voor iedereen zolang Red Bull superieur is ten opzichte van de concurrentie.

Marko denkt bovendien dat Verstappen nog altijd de bovenhand heeft in het gevecht met zijn teamgenoot, al zag hij wel dat de Nederlander het lastig had tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. 'Het was het gebruikelijke verhaal', vertelt de tachtigjarige in gesprek met OE24. 'Max kon niet overweg met zijn afstelling, we reden op een stratencircuit en Pérez zat er gewoon goed bij.'

Marko verwacht Verstappen bovenaan in Miami

De komende Grand Prix is in Miami. 'En daar verwacht ik Max weer bovenaan', is Marko zeker van zijn zaak. Wel is hij op zijn hoede voor Ferrari. 'Charles Leclerc zou net als in Bakoe snel kunnen zijn in de kwalificatie, maar de race moet weer van ons zijn. En ik blijf erbij: wat betreft het hele seizoen is Max onze man. Hij is de constante factor', spreekt de adviseur zijn steun uit richting de regerend kampioen.

Marko maakt zich dan ook geen zorgen over een interne teamstrijd binnen Red Bull tussen Verstappen en Pérez. Teamorders zijn volgens de Oostenrijkse oud-coureur niet aan de orde. 'In Baku streden beiden tot het einde om de snelste ronde. Zolang alles beschaafd blijft, grijpen wij niet in. Over de sfeer in het team hoef je je geen zorgen te maken, dat zit wel goed. Pérez werd gewoon wakker en zette Max onder druk. Maar ik ben ontspannen. Zolang we superieur zijn, is zo'n intern teamgevecht goed voor iedereen.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Poll

Sergio Pérez is ook over een heel F1-seizoen een serieuze dreiging voor Max Verstappen:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws