Verstappen wil terugslaan op circuits waar hij van houdt: 'Maar mooi om te zien dat Checo het zo goed doet' Formule 1
Formule 1

Verstappen wil terugslaan op circuits waar hij van houdt: 'Maar mooi om te zien dat Checo het zo goed doet'

Verstappen wil terugslaan op circuits waar hij van houdt: 'Maar mooi om te zien dat Checo het zo goed doet'

Max Verstappen denkt dat hij verderop in het seizoen wat meer in het voordeel zal zijn in de strijd met Sergio Pérez. Dan komen er namelijk circuits aan waar de coureur van Red Bull Racing zich naar eigen zeggen goed voelt. Desondanks is Verstappen blij om te zien dat Pérez goed presteert, want dat is alleen maar goed voor het team. Bovendien is de relatie tussen beide Red Bull-coureurs volgens de Limburger nog steeds prima.

Pérez wist afgelopen zondag de aanvallen van teamgenoot Verstappen telkens af te slaan. De Mexicaan heeft vaker laten zien zich goed te voelen tussen de muren van een stratencircuit. Hoewel Verstappen het nooit leuk vindt om niet te winnen, is hij blij voor het team dat zijn teamgenoot heeft weten te winnen. 'Checo zit er dit jaar goed in en dat is alleen maar mooi om te zien', wordt de Nederlander geciteerd door Motorsport.com. 'Hij voelt zich nu comfortabeler in de auto. Voor het team is dat natuurlijk ook goed.'

De man uit Guadalajara is Verstappen tot op zes punten genaderd in het kampioenschap. De tweevoudig wereldkampioen blijft er voorlopig rustig onder. 'We weten allemaal dat het seizoen lang duurt en dat we veel verschillende circuits voor de boeg hebben. Tot nu toe zijn we vooral naar circuits geweest die start-stop zijn, dus niet echt vloeiende banen. Later komen er nog circuits aan met iets meer flow erin en met meer snelle bochten, dat is waar ik van houd.'

Verstappen: 'Je moet het kunnen erkennen als iemand anders het goed heeft gedaan'

Na de Grand Prix van Brazilië worden er geregeld vraagtekens gezet bij de relatie tussen beide Red Bull-mannen. Verstappen verzekert dat er niets aan de hand is. 'Checo en ik kunnen goed met elkaar overweg, ook als we uit de auto stappen. Dat is belangrijk. Je moet het kunnen erkennen als iemand anders het goed heeft gedaan, en dat was zondag het geval. Op de baan blijven we de rest van het seizoen natuurlijk strijden, maar dat is normaal en doen we ons hele leven al', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws