Formule E stelt seizoenopener uit na toenemende COVID-19-problemen Formule E
Formule E

Formule E stelt seizoenopener uit na toenemende COVID-19-problemen

Formule E stelt seizoenopener uit na toenemende COVID-19-problemen

De Formule E heeft de start van het seizoen op moeten schorten nadat Chili haar grenzen sloot voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Zo lijkt het erop dat ook in 2021 de autosportwereld niet ontkomt aan verregaande gevolgen wegens COVID-19.

De eerste ronde van het Formule E-seizoen stond gepland om van start te gaan met een double header in Santiago, Chili. Op 16 en 17 januari zouden de heren in de elektrische autosportklasse het jaar aftrappen op O'Higgins Park. Door een nieuwe variant op het coronavirus zijn Britse reizigers echter niet meer welkom in Chili.

De Chileense overheid heeft de inreisreglementen verscherpt voor het Verenigd Koninkrijk. Alle reizigers die niet van Chileense afkomst zijn en in het Verenigd Koninkrijk geweest zijn in de afgelopen veertien dagen, mogen niet inreizen. 'In overleg met de gemeente van Santiago hebben we besloten het evenement op te schorten', bevestigde de Formule E via sociale media.

'De races kunnen daardoor niet langer plaatsvinden op de gewenste data. We werken samen met de stad aan een alternatief plan met passende dagen om later in 2021 de races alsnog te verrijden', zo luiden de vervolgstappen van de organisatie van de autosportklasse.

Veel Brits personeel

De voornaamste reden dat de inreisreglementen voor zoveel problemen zorgen is dat veel personeel afkomstig is uit het land. Zes van de twaalf teams die deelnemen aan de sport bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk. Werknemers van deze Formule E-teams zouden het land dus niet in kunnen.

Volgens Autosport publiceerden de FIA en Formule E vorig jaar een volledige kalender voor het 2021-seizoen om deze later weer in te trekken nadat de E-Prix van Mexico (oorspronkelijk gepland op 13 februari, red.) en van Sanya (oorspronkelijk gepland op 13 maart, red.) al afgelast werden.

Alleen de Chileense E-Prixs, evenals de double header in Saoedi-Arabië staan vast op de planning voor komend seizoen. Een verdere uitbereiding van de Formule E-kalender van 2021 wordt verwacht in januari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws