‘Beslissing F1-deelname Volkswagen valt in november’ Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

‘Beslissing F1-deelname Volkswagen valt in november’

‘Beslissing F1-deelname Volkswagen valt in november’

Autoconcern Volkswagen neemt in november de beslissing over een mogelijke Formule 1-deelname als motorfabrikant. Dat meldt F1-Insider. Het team zou in 2026 kunnen instappen in de koningsklasse, omdat er in dat jaar nieuwe motorreglementen worden geïntroduceerd. Volkswagen wordt daarnaast door sommigen getipt als mogelijke toekomstige motorleverancier van Red Bull Racing.

Het gerucht dat de Duitse autogigant deel gaat nemen aan de Formule 1 bestaat al langer. De nieuwe motorreglementen zijn bedoeld om de ontwikkeling van de power units goedkoper te maken, om instappen makkelijker te maken en zo meer fabrikanten aan te trekken. Volkswagen daarbij een van de geïnteresseerde partijen. Binnen het bedrijf is er nu volgens F1-Insider een vergadering gepland in november, die over juist dit onderwerp gaat. De beslissing zou mogelijk in die kunnen worden gemaakt.

Volkswagen zal bij deelname in 2026 een partnerteam moeten vinden, die bereid is om met de motoren van het Duitse bedrijf te rijden. Een van de hoofdkandidaten is dan Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen rijdt, net als zusterteam AlphaTauri, nu nog met Honda-motoren. Volgend jaar vertrekt de Japanse fabrikant echter uit de koningsklasse, waardoor Red Bull zelfstandig de motoren zal moeten ontwikkelen. Als het team zich weer aan een autofabrikant wil verbinden, is Volkswagen een mogelijke kandidaat.

De Audi-motor die Verstappen nooit kreeg

De Volkswagen Auto Groep (VAG) bezit naast het eigen merk een aantal grote luxemerken, waaronder Audi, Porsche en Lamborghini. Het is dus niet gezegd dat de motor ook echt ‘Volkswagen’ zal heten. Met name Audi en Porsche worden al langer in verband gebracht met Formule 1-deelname. In 2015 wilde Audi instappen om Red Bulls toenmalige juniorteam Toro Rosso van motoren te voorzien. Vanwege het dieselschandaal bij VAG werden de plannen uiteindelijk echter afgeblazen. Porsche en Lamborghini hebben in het verleden al eens meegedaan aan de Formule 1, al waren beide merken toen nog geen eigendom van Volkswagen.

Bookmakers voorspellen nóg grotere kans titelwinst Verstappen na Austin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws