Opnieuw pechweekend voor Van Kalmthout: 'Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is' IndyCar
IndyCar

Opnieuw pechweekend voor Van Kalmthout: 'Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is'

Opnieuw pechweekend voor Van Kalmthout: 'Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is'

Het was opnieuw geen goed IndyCar-raceweekend voor Rinus Van Kalmthout. De Nederlander kent, mede dankzij een sleutelbeenblessure, een ongelukkige reeks in de Amerikaanse autosport en afgelopen nacht kwam daar een nieuw hoofdstuk bij. Na een goede inhaalrace kwam het in Madison tot een DNF na een touché met Scott Dixon, ondanks dat de racepace goed was en VeeKay enkele fraaie inhaalacties liet zien.

Het raceweekend begon niet goed bij het team van Ed Carpenter racing, dat op één dag moest trainen, kwalificeren en racen. Een verkeerde keuze in de set-up zorgde voor een langzame bolide in de kwalificatie. Van Kalmthout en zijn teamgenoot Carpenter begonnen op P22 en P23, waarna een inhaalrace volgde. Mede dankzij een reeks problemen voor hem én mooie inhaalacties knokte de Hoofddorper zich knap omhoog naar de top tien.

Nadat Carpenter zijn auto crashte, ging het helaas toch mis voor VeeKay. Bij de herstart van de race kwam het tot een touché met routinier Dixon. 'Ik sorteerde voor op de binnenbaan van de eerste bocht', laat Van Kalmthout weten in een persbericht. 'Voor mij ging een andere rijder plots van zijn gas, omdat er rijders vóór hem van het gas gingen. Op zo’n moment kan je vrij weinig doen om een touché te voorkomen. Het middenveld is gevaarlijk bij herstarts en vanuit mijn positie – de elfde plek op dat moment – was ik een passagier. Palou werd eveneens slachtoffer van dit hele gebeuren.'

VeeKay hoopt dat gifbeker nu leeg is

Van Kalmthout hoopt dat alle pech nu voorbij is en hoopt op goede resultaten in de komende races, waar hij op vertrouwde grond zal rijden. 'Na mijn sleutelbeenblessure heb ik veel tegenslag gehad. Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is. De komende circuits liggen me en dus richt ik mijn vizier op de wedstrijden aldaar. Op zowel Portland als Laguna Seca heb ik in de Road To Indy races gewonnen. Ik ga de komende drie weken keihard trainen, om optimaal voorbereid aan de start van de laatste drie races te verschijnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws