AutoHebdo: 'We wensen de tweede Red Bull-rijder heel veel succes' Max Verstappen
Max Verstappen

AutoHebdo: 'We wensen de tweede Red Bull-rijder heel veel succes'

AutoHebdo: 'We wensen de tweede Red Bull-rijder heel veel succes'

In de meest recente editie van AutoHebdo wordt teruggeblikt op een week Formule 1-nieuws. Natuurlijk is de contractverlenging van Max Verstappen groot uitgelicht en de Fransen hebben mooie woorden over voor de Red Bull-ster.

'Met 5 seizoenen en 102 starts achter zijn naam, verfraaid met 8 overwinningen en 31 carrièrepodia, is Verstappen duidelijk klaar om de titel te vechten, als zijn materiaal het toelaat. We mogen eigenlijk niet verrast zijn dat de Oostenrijkers besloten hebben niet te wachten op het Mercedes-spelletje', zo opent het Franse autosportblad.

De verlenging van Verstappen is vanuit zijn optiek ook niet heel verbazingwekkend, wordt opgemerkt: 'Bovendien kan er kan geen moment getwijfeld worden aan de toewijding van Red Bull en de wens om ook op de lange termijn een rol te spelen binnen de sport.'

Twijfel bij Mercedes, deur dicht bij Ferrari

Er wordt in de vorige opmerking indirect gerefereerd naar het feit dat er geregeld gekopt wordt dat Mercedes aan het overwegen is een punt te zetten achter het Formule 1-project, ondanks dat ze het merendeel van het afgelopen decennium oppermachtig bleken. Dit wordt gezien als een valide reden om toch niet voor Mercedes te kiezen.

Het verhaal ten nadele van Ferrari is oud. De beschuldiging van Verstappen zou de deur al dicht hebben gegooid bij de Italiaanse renstal voordat hij überhaupt aan kon kloppen. Daarnaast zitten de Scuderia met supertalent Charles Leclerc gebakken voor de komende jaren, geen enkele reden om de twee beloftes naast elkaar te parkeren.

Wolff zal zijn mond houden

Volgens de Franse redacteuren zal Toto Wolff de komende tijd een toontje lager zingen. Zijn continue interesse in de Limburger schoof hij niet onder het tapijt, nu moet hij op de blaren zitten: 'Wolff was een gevangene van zijn eigen interesse in de protegé van Red Bull. De Oostenrijker zal voorlopig zijn mond wel houden.'

'Bij Red Bull blijven is voor Verstappen een logische zet. De 22-jarige coureur is scherp op alle gebieden, past perfect bij het merk en zal nu uitgroeien tot onbetwiste leider van de renstal uit Milton Keynes, als hij dit niet al was', zo luidt de conclusie over de contractverlenging van de Nederlander.

Verstappen verleidelijk voor Honda

Ook hoopt Red Bull met het bijtekenen van Verstappen partner Honda bij zich te kunnen houden. Als er iets is dat de Japanners zou kunnen overtuigen, dan is het wel de Red Bull-coureur, wiens samenwerking met Honda vergeleken wordt met die van Ayrton Senna. 'We wensen de tweede rijder van Red Bull in de toekomst in ieder geval heel veel succes.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws