Britse analist: 'Als je iedereen in een Red Bull zet, wint Verstappen nog steeds' Max Verstappen
Max Verstappen

Britse analist: 'Als je iedereen in een Red Bull zet, wint Verstappen nog steeds'

Britse analist: 'Als je iedereen in een Red Bull zet, wint Verstappen nog steeds'

De afgelopen week heeft Max Verstappen heel wat kritiek te verduren gekregen van Britse analisten, maar drievoudig Grand Prix-winnaar Johnny Herbert vormt hier een uitzondering op. Herbert denkt dat Verstappen momenteel de snelste coureur is, en denkt dus dat hij zijn status als wereldkampioen niet enkel aan zijn snelle Red Bull te danken heeft.

Sinds de sprintrace in Bakoe kreeg Verstappen behoorlijk de wind van voren uit Engeland. Voormalig wereldkampioen Damon Hill noemde de Nederlander een slechte verliezer, terwijl commentator Will Buxton vond dat Verstappen hypocriet bezig was. Analist en voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer was iets minder scherp in zijn kritiek, maar ook Palmer vond dat Verstappen vooral de schuld bij zichzelf moest zoeken in het incident met George Russell.

Herbert, die na afgelopen seizoen tot zijn eigen verbazing werd ontslagen bij het Britse Sky Sports F1, heeft in gesprek met Ice 36 de wereldkampioen van wat complimenten voorzien. 'Als iedereen nu in een Red Bull zou rijden, dan zeg ik dat Max vandaag de dag alsnog de snelste zou zijn', denkt Herbert. Verstappen is volgende week alweer zeven jaar in dienst van Red Bull Racing, en wist in die tijd 37 overwinningen te verzamelen. Afgelopen zondag passeerde de wereldkampioen met zijn 81e podium de Braziliaanse legende Ayrton Senna.

Weinig ruimte om te groeien

Verstappen is nog maar 25, maar toch denkt Herbert dat hij niet meer veel sterker kan worden. 'Er zit niet veel meer in, puur op basis van waar hij nu staat in zijn carrière en wat we hem elk weekend zien presteren', ziet Herbert een nagenoeg perfecte Verstappen. 'Heeft hij al gepiekt? Nee. Echter, er is altijd een tijd dat grootheden in de sport niet zo goed blijven tot die laatste ronde op de baan.' De ene coureur heeft een langere houdbaarheidsdatum dan de ander. Sebastian Vettel pakte zijn vierde wereldtitel vlak na zijn 26e verjaardag, maar leek in de laatste jaren zwakker te presteren, terwijl Fernando Alonso op 41-jarige leeftijd nog altijd een hoog niveau lijkt aan te tikken.

'Ze weten alleen zelf niet wanneer dat is', vertelt Hebert over het piekmoment. 'Kijk maar naar Alain (Prost, red.), toen hij in 1993 terugkwam bij Williams. Het was niet zijn sterkste seizoen, zelfs niet in die dominante auto. Ondanks de beoordeling van de 58-jarige Herbert won Prost zijn vierde en laatste wereldkampioenschap in 1993, in een auto die in 1992 ook al zwaar dominant was. 'Het was niet de beste Alain Prost. De beste Alain Prost was namelijk al verdwenen. Iedereen maakt het mee. Elke coureur heeft een piek en daarna een kleine dip. De racevaardigheid verlies je niet, maar wel de snelheid in de kwalificatie. Daar begonnen mijn eerste vermoedens over dat er iets aan het verdwijnen was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws