Oud-wereldkampioen haalt Verstappen onderuit: 'Hij is een slechte verliezer' Max Verstappen
Max Verstappen

Oud-wereldkampioen haalt Verstappen onderuit: 'Hij is een slechte verliezer'

Oud-wereldkampioen haalt Verstappen onderuit: 'Hij is een slechte verliezer'

Voormalig wereldkampioen Damon Hill heeft hard uitgehaald naar Max Verstappen nadat de Nederlander zijn emoties even de vrije loop liet na de zaterdagsrace. De kampioen van 1996 verweet de Nederlander eerder al dat hij mogelijk niet op de toppen van zijn kunnen presteert omdat hij zich niet kan vinden in het sprintraceformat, maar nu heeft Hill nog hardere kritiek geuit aan het adres van de regerende wereldkampioen. Volgens Hill is Verstappen een slechte verliezer.

Hill, zelf net als Verstappen de zoon van een voormalige Formule 1-coureur, was in van 1992 tot en met 1999 actief in de koningsklasse van de autosport. In 1996 bekroonde de Brit zijn carrière met een wereldtitel in dienst van Williams, en tegenwoordig is hij actief als analist in dienst van het Britse Sky Sports F1. Na afloop van de sprintrace gaf Hill aan zich geërgerd te hebben aan het optreden van de 25-jarige Nederlander.

Verstappen kende een moeizame openingsfase van de sprintrace en nadat concurrent George Russell de apex van de tweede bocht miste, liep de Red Bull Racing-coureur schade op aan zijn auto. Verstappen zocht na de race de confrontatie op met de Brit, en gaf ook in de persconferentie aan dat wat hem betreft het hele sprintformat snel geschrapt mocht worden. Eerder heeft Verstappen al te kennen gegeven dat als de Formule 1 aan het format blijft sleutelen, dat hij mogelijk niet meer lang actief zal blijven als coureur.

'Verstappen is een slechte verliezer'

'Misschien moeten het kampioenschap gewoon aan Verstappen geven en ons verder nergens druk over maken', stoort Hill zich aan de uitspraken van Verstappen. 'Het spijt me, maar hij is gewoon aan het mokken, hij is een slechte verliezer', aldus Hill. 'Het (format, red.) is er voor iedereen, het is dezelfde competitie. Hij moet aan morgen denken, hij moet aan het kampioenschap denken en dit achter zich laten', verwijst hij naar de frustrerende zaterdag voor Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws