Jos Verstappen blikt terug op karttijd Max: 'Besef dat we heel extreem bezig waren' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen blikt terug op karttijd Max: 'Besef dat we heel extreem bezig waren'

Jos Verstappen blikt terug op karttijd Max: 'Besef dat we heel extreem bezig waren'

Jos Verstappen heeft in een interview met Red Bull teruggeblikt op de karttijd van zoon Max. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat hij zich inmiddels beseft hoe extreem bezig hij was om de carrière van zijn zoon kracht bij te zetten. Wel is het, met een F1-titel op zak, duidelijk waarom Verstappen sr. dat heeft gedaan.

Verstappen sr. weet nog goed hoe de karttijd van zijn inmiddels 24-jarige zoon begon: 'Max was vier jaar oud. Hij zag dat zijn vriendje Stan wel al mocht rijden. Toen belde hij op en begon te huilen. Toen heb ik thuis direct zo’n ding voor hem gekocht', grapt vader Jos. Op een gegeven moment zag hij wat Max in zijn mars had en besloot hij met vriend Richard Pex vol voor de carrière van zijn zoon te gaan.

Verstappen afhankelijk op weg naar kartsucces

Makkelijk was het echter niet, stelt Jos: 'We deden alles zelf, terwijl we het tegen fabrieksteams moesten opnemen. Maar we wilden niet afhankelijk zijn van anderen.' Verstappen sr. maakte in plaats daarvan gebruik van zijn eigen autosportervaring. 'Ik zeg niet dat ik meteen alle wijsheid in pacht had, maar ik ben door schade en schande wel wijs geworden. Zeven dagen in de week was ik ermee bezig, minstens twaalf uur per dag. Het voelde als een hobby, maar evengoed wilde ik wel alles winnen.'

Verstappen jr. won uiteindelijk 49 van zijn eerste 50 kartraces en werd in 2013 wereldkampioen. Verstappen sr. kreeg wegens zijn aanpak te maken met opmerkingen van anderen: 'Natuurlijk hebben mensen weleens gezegd: je spoort niet, dat je dit doet. En als ik er nu op terugkijk, besef ik ook wel dat we heel extreem bezig waren. Meerdere keren heb ik bij de werkbank gestaan, dat ik nauwelijks nog wist wie en waar ik was. Oververmoeid ging ik dan een paar uur op de bank liggen. Om vervolgens weer verder te gaan. Maar we weten nu waar we het voor gedaan hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws