Horner vreest voor nog meer problematiek rondom baanlimieten in Frankrijk Formule 1
Formule 1

Horner vreest voor nog meer problematiek rondom baanlimieten in Frankrijk

Horner vreest voor nog meer problematiek rondom baanlimieten in Frankrijk

Christian Horner vreest dat de baanlimieten nog meer onderwerp van gesprek zullen zijn tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Dat vertelt de teambaas van Red Bull Racing tegen onder meer Motorsport.com. In Oostenrijk waren er maar liefst 43 overtredingen gevonden door de wedstrijdleiding en Horner denkt dat het op Circuit Paul Ricard nog erger kan worden.

'Ik denk dat Paul Ricard een groter probleem zal zijn omdat er echte tijdwinst te behalen is', vertelt de Engelsman over een mogelijk probleem met de baanlimieten in Le Castellet. 'En natuurlijk heb je daar hectares aan asfalt, dus het nodigt je gewoon uit om van je lijn te gaan.' Het Circuit Paul Ricard staat immers bekend om de vele run-off areas.

Horner vertelt verder over de baanlimieten in Oostenrijk en kijkt naar het verschil met de baan in Frankrijk: 'Ik denk dat het probleem is dat de aard van het circuit de coureurs uitnodigt om de baanlimieten te gebruiken. En natuurlijk waren er afgelopen weekend heel veel coureurs die daar inbreuk op maakten.' Meer dan 43 overtredingen sluit de Britse topman dan ook niet uit.

Verstappen vindt debat over baanlimieten 'een grap'

Max Verstappen gaf eerder al aan dat de problematiek rondom de baanlimieten in Oostenrijk er niet goed uitzag voor de sport: 'Ik denk dat het debat over de baanlimieten dit weekend een beetje een grap was, niet alleen in de Formule 1 maar ook in de Formule 2 en Formule 3. Het is gemakkelijk om van buitenaf te zeggen: ja, je moet gewoon binnen de witte lijnen blijven. Ik bedoel, het klinkt heel gemakkelijk, maar dat is het niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws