Jos Verstappen over zoon Max: 'Dat is in mijn ogen zijn grote kracht' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen over zoon Max: 'Dat is in mijn ogen zijn grote kracht'

Jos Verstappen over zoon Max: 'Dat is in mijn ogen zijn grote kracht'

Jos Verstappen is de op één na succesvolste Nederlandse Formule 1-coureur, maar zijn twee podiumplekken lijken tegenwoordig nog maar een magere score naast de cijfers van zoon Max, die alleen al dit seizoen in elk van de dertien Grands Prix op het podium eindigde. Verstappen senior is dan ook trots op Max Verstappen, als coureur, én als mens.

Verstappen staat momenteel al op 339 punten, en dat betekent na dertien weekenden dat de Red Bull Racing-coureur een gemiddelde van meer dan 26 punten per weekend pakt. Verstappen kan dit weekend voor de 33e race op rij in de punten eindigen. 'Ik denk dat Max heel dicht tegen de perfectie aanzit', zegt vader Jos dan ook tegen Formule 1 Magazine. 'Elke race, eigenlijk het hele seizoen. Zijn constantheid is in mijn ogen zijn grote kracht.'

Zowel vader als zoon Verstappen zijn perfectionisten, en dus draait een groot deel om de zoektocht naar het onhaalbare: perfectie. Er zijn dus ook nog minimale verbeterpuntjes te vinden. 'Welke dat zijn? Ja, dat ga ik niet zeggen', lacht Verstappen senior, 'maar in het algemeen is er niet zoveel op hem aan te merken. Laat ik het zo zeggen: voor een jongen van nog maar 25 doet hij weinig verkeerde dingen. Sinds zijn entree in de Formule 1 heeft hij zich op alle vlakken sterk doorontwikkeld. Ervaring op de baan en ervaring naast de baan, dat is zo belangrijk. En hij heeft nu gewoon een auto waarmee hij kan winnen en dat geeft rust.'

'Max is gewoon een normale, leuke kerel'

'Winnen motiveert, ook als dat op negentig procent gebeurt, dan is het ook prima. Max daagt altijd zichzelf uit. Daar heeft hij niemand anders voor nodig.' Hoewel Verstappen domineert in een van de grootste sporten ter wereld, heeft hij altijd zijn beide voeten op de grond gehouden. De stoïcijnse Limburger houdt het hoofd doorgaans koel als de druk hoog is, en er lijkt geen sprake te zijn van sterallures. 'Waar ik het meest trots op ben? Dat hij ondanks alle successen gewoon zichzelf blijft. Hij is respectvol naar iedereen, en groet iedereen. Max is gewoon een normale, leuke kerel', aldus een trotse vader.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws