Marko: 'Red Bull ging zitten met Verstappen en Pérez na column Jos' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko: 'Red Bull ging zitten met Verstappen en Pérez na column Jos'

Marko: 'Red Bull ging zitten met Verstappen en Pérez na column Jos'

Jos Verstappen heeft met zijn column na Monaco onrust veroorzaakt binnen Red Bull Racing. Blijkbaar was Red Bull niet gediend van de uitspraken van de vader van Max Verstappen, en Sergio Pérez ook niet. Het werd namelijk nodig geacht om met de twee coureurs te zitten voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan om de woorden van Jos te bespreken.

Dat meldt Helmut Marko, die bij ServusTV ingaat op het onderwerp. Jos schreef na afloop van de Grand Prix van Monaco een column waarin hij de strategie van de Oostenrijkse renstal bekritiseerde. De oud Arrows-rijder vond dat Red Bull zoon Max geen optimale strategie toegewezen kreeg, en dat Pérez, die de race uiteindelijk won, niet voorop had moeten liggen, ook omdat het Verstappen is die leidt in de titelstrijd. Het kwam Red Bull op een flinke portie kritiek te staan.

Dat heeft binnen het team wat losgemaakt, bevestigt Marko: 'Er was sprake van wat spanning vanwege het feit dat Jos Verstappen enkele ongegronde opmerkingen gemaakt had.' Christian Horner ging ook al op de woorden van Jos in. De teambaas suggereerde dat Verstappen sr. niet alle informatie had die het team wel had, en dat Red Bull Verstappen niet eerder een pitstop kon laten maken dan ze in Monaco deden. Daarmee benadrukte hij dus dat het team niet echt een beter alternatief had.

Red Bull gaat zitten met Verstappen en Pérez

Naar aanleiding van de woorden van Jos vond Red Bull het nodig om het er met de coureurs over te hebben. Marko: 'Vrijdagochtend spraken we dus met Pérez en met Verstappen. We zijn met die twee gaan zitten, hebben het erover gehad en alles is in orde.' Die spanning die er na de woorden van Jos heerste, is inmiddels dus al weggetrokken, maar zijn column werd hem niet in dank afgenomen door de collega's van Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws