Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan?

Charles Leclerc wist op knappe wijze de poleposition te pakken tijdens de kwalificatie op de zaterdag in Baku, en dus mag hij tijdens de race op zondag vanaf de eerste plaats starten. Achter hem staan de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Pérez klaar om te profiteren van een foutje of een slipstream wanneer de lampen uit gaan om 13.00u Nederlandse tijd.

Er is een tijdsverschil van twee uur tussen Nederland en Azerbeidzjan. Dat betekent dat de race om 15u lokale tijd van start zal gaan. De eindtijd zal ongeveer 17u zijn, maar aangezien het wederom om een stratencircuit gaat, is een rode vlag nooit ver weg en dus zou het zomaar eens een langere zit kunnen worden.

Met de auto's zo kort op elkaar en vechtend om elke meter op het smalle stratencircuit, kan het zomaar eens zo zijn dat de Marshalls veel stukken carbon van de baan moeten vegen, en met een beetje pech hele auto's van de baan moeten halen.

Race te volgen via Viaplay en F1TV

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt door zowel Viaplay als F1TV uitgezonden. Op de Nederlandse streamingsdienst zal de uitzending om 12.00u van start gaan, een uur voor de start van de race dus. F1TV begint eveneens om 12.00u met de uitzending.

Formule 1 live kijken

De Grand Prix van Monaco wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbiedersvoor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws