Update | Verstappen sprak met Sky: 'Dialoog hoef je niet live aan te gaan op zender' Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen sprak met Sky: 'Dialoog hoef je niet live aan te gaan op zender'

Update | Verstappen sprak met Sky: 'Dialoog hoef je niet live aan te gaan op zender'

Max Verstappen heeft tegenover De Telegraaf tekst en uitleg gegeven over zijn boycot tegen Sky Sports F1. De coureur van Red Bull Racing besloot afgelopen weekend in Mexico de Britse, Duitse en Italiaanse tak van de tv-zender niet te woord te staan na opmerkingen van verslaggever Ted Kravitz in Austin.

'Dit hele jaar wordt er al gestookt en zijn ze niet respectvol, zeker één persoon in het bijzonder', vertelt Verstappen, waarschijnlijk doelend op Kravitz. De Brit zei nadat Lewis Hamilton in Abu Dhabi vorig jaar bestolen is van zijn achtste titel door Verstappen. Ook zei hij dat de Nederlander er maar niet in slaagt om op normale wijze kampioen te worden. Ten slotte zou Verstappen alleen maar kampioen worden dankzij zijn team en auto.

Verstappen pikt het niet langer dat de tv-zender respectloos is tegen hem. 'Op een gegeven moment is het genoeg geweest. Dan accepteer ik het niet meer. Je kan niet in het verleden blijven leven. De sfeer op social media is giftig. Als je dan dit soort uitspraken doet op televisie, maak je het alleen maar erger. Ik tolereer het nu niet meer en heb besloten ze niet meer te woord te staan.'

Horner hekelt commentaar Sky Sports F1

Red Bull-topmannen Christian Horner en Helmut Marko sloten zich aan bij Verstappen in zijn boycot. 'Dit weekeinde hebben we besloten een break te nemen. We willen als team onze grens aangeven. De volgende race zullen we onze medewerking weer verlenen', legt Horner uit. Hij vindt dat er een bepaalde balans moet zijn in commentaren. 'Soms is het geweldig, maar soms is het ook te veel belust op sensatie.'

Horner wijst daarbij naar de uitspraken van Kravitz op het Circuit of the Americas. 'Als er dan wordt gesteld dat Max het kampioenschap heeft gestolen vorig jaar, lijkt me dat geen objectief commentaar. En er zijn meerdere incidenten geweest.', aldus de Red Bull-teambaas. Vermoedelijk heeft hij het ook over de kerstboodschap van Sky vorig jaar. Die werd afgesloten met de crash van Verstappen op Silverstone.

Update 9:25u (11/11) | Verstappen sprak met Sky: 'Dialoog hoef je niet live aan te gaan op zender'

Max Verstappen is het gesprek aangegaan met Sky Sports F1, zo bevestigt de Red Bull Racing-coureur tegenover het Algemeen Dagblad. Dat deed de Nederlander bewust achter de schermen en niet voor de camera. Hij vindt dat een dergelijk gesprek niet op tv hoeft te gebeuren. De 25-jarige en zijn team deden in Mexico twee weken geleden nog een boycot tegen de Britse tv-zender.

Verstappen legt uit dat hij voor de Grand Prix van Brazilië in gesprek is gegaan met Sky. 'Dan kom je samen tot bepaalde conclusies, dat sommige dingen gewoon niet aan de orde waren', vertelt hij. 'En uiteindelijk kan het dan ook wel heel snel opgelost worden.' De suggestie dat een gesprek op tv krachtiger zou zijn, is iets waar Verstappen zich niet in kan vinden. 'Die dialoog hoef je niet live aan te gaan op zender. Mensen kijken dan mee, dat hoeft helemaal niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws