'Sky Sports F1-directeur maandag naar Red Bull-fabriek om lucht te klaren' Formule 1
Formule 1

'Sky Sports F1-directeur maandag naar Red Bull-fabriek om lucht te klaren'

'Sky Sports F1-directeur maandag naar Red Bull-fabriek om lucht te klaren'

Sky Sports F1-directeur Billy McGinty zal maandag naar de fabriek van Red Bull Racing gaan, zo meldt The Daily Mail. De bedoeling is om tijdens een gesprek de lucht te klaren tussen de Britse tv-zender en het Formule 1-team na uitspraken van verslaggever Ted Kravitz.

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten vorige maand zei Kravitz dat Lewis Hamilton in 2021 bestolen is van zijn achtste wereldtitel. Max Verstappen ging er vandoor met zijn eerste titel na een zinderende slotfase en late safety car-periode. Daarnaast zei de Britse journalist dat de Nederlander niet op normale wijze kampioen kan worden en dat hij zijn titels te danken heeft aan zijn auto.

Deze uitspraken schoten in het verkeerde keelgat bij Red Bull en Verstappen, die gezamenlijk besloten om tijdens de vorige race in Mexico niet voor de camera's van Sky Sports F1 te verschijnen. Naast de Britse tak werden ook de Duitse en Italiaanse tak van de tv-zender vermeden. Sky-directeuren McGinty en Jonathan Licht hebben sindsdien contact gehad met Red Bull en eerstgenoemde is maandag aanwezig in Milton Keynes voor een verzoenend gesprek.

'Horner en Kravitz klaren lucht in Brazilië'

Red Bull-teambaas Christian Horner zal in Brazilië bovendien weer te zien en te horen zijn bij Sky. Ook Verstappen en adviseur Helmut Marko zullen de tv-zender weer te woord staan. Dit stond echter al vast in Mexico, gezien de boycot voor enkel dat weekend bedoeld was. Horner en Kravitz, die na Mexico bijzonder lovend over Verstappen was, zijn daarnaast van plan om in Sao Paulo de lucht te klaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws