Verstappen beloond met tienen in buitenland: 'Zege in op-één-na snelste auto telt dubbel' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen beloond met tienen in buitenland: 'Zege in op-één-na snelste auto telt dubbel'

Verstappen beloond met tienen in buitenland: 'Zege in op-één-na snelste auto telt dubbel'

Max Verstappen mag rekenen op enkel tienen van de buitenlandse media. De coureur van Red Bull Racing won zondag de Grand Prix van Canada en liep daardoor flink uit op zijn concurrenten in de titelstrijd. In de slotfase hield hij op knappe wijze Carlos Sainz achter zich en dat oogst lof in het buitenland.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 10

Auto, Motor und Sport geeft Verstappen de eerste 10: 'Sainz was gemiddeld drie tienden per ronden sneller, maar hij zou twee keer zoveel nodig hebben gehad om in te kunnen halen. Of een Verstappen die een fout maakte, maar dat is precies wat de wereldkampioen ontweek. Overwinningen in de op-één-na snelste auto tellen dubbel, daarom een perfecte score', aldus het Duitse medium.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - Geen cijfer

La Gazzetta dello Sport weigert wegens onbekende redenen een cijfer te geven, maar is desondanks lovend over Verstappen: 'De kampioen boog niet voor de druk van Sainz in de slotfase. Dit kampioenschap begint steeds meer te lijken op een zekere poleposition en overwinning voor Verstappen. Het wordt geverfd op een doek alsof het een portret is.'

The Race (Groot-Brittannië) - 10

The Race, dat doorgaans lager zit met de cijfers voor Verstappen, geeft ditmaal net als de Duitse collega's een 10: 'Tijdens de kwalificatie haalde hij alles uit de steeds beter wordende baan en het leek er nooit op dat hij verslagen zou worden. In de race reed hij nauwkeurig om Sainz tegen te houden in de laatste zestien ronden na de herstart.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws