Jordan denkt dat debuut van Bearman Sainz kan motiveren: 'Dat was buitengewoon van hem' Formule 1
Formule 1

Jordan denkt dat debuut van Bearman Sainz kan motiveren: 'Dat was buitengewoon van hem'

Jordan denkt dat debuut van Bearman Sainz kan motiveren: 'Dat was buitengewoon van hem'

Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan denkt dat het debuut van Oliver Bearman in Saoedi-Arabië Carlos Sainz aanspoort om zijn zaken voor 2025 rond te krijgen. De achttienjarige Brit imponeerde tijdens zijn eerste F1-race door als zevende te finishen en een heel professionele houding aan te nemen bij Ferrari. Jordan vond zijn prestatie buitengewoon.

Sainz moest tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië toekijken vanaf de zijlijn. De Madrileen moest namelijk geopereerd worden aan een blindedarmontsteking, maar was de dag na zijn operatie wel weer in de paddock om te kijken hoe Bearman het deed in zijn auto. De Formule 2-coureur deed het ontzettend goed door in de kwalificatie de elfde plek te pakken en punten te pakken met een P7 op zaterdagavond. Het regende vervolgens complimenten voor Bearman, en Jordan denkt dat het een nieuwe boost kan zijn voor Sainz, die momenteel geen zitje heeft voor 2025.

Hoe dan ook lijkt de Spanjaard genoeg opties te hebben. 'Ik denk wel dat Carlos rechtop in zijn bed zit en hopelijk snel herstelt', begint Jordan in de Formula For Succes-podcast. 'En dan denkt hij: oh mijn god, ik kan maar beter mijn zitje voor volgend jaar regelen', vervolgt de voormalig teambaas. 'Want er zijn heel veel goede jonge coureurs die een stand-in kunnen zijn. Naast Bearman zijn er op dit moment zes, of misschien zelfs acht jonge coureurs die naar mijn mening niet de kans krijgen in de Formule 1.' Jordan gaf eerder al aan dat het ook voor Ricciardo tijd wordt om goede dingen te laten zien, anders kan hij ook vervangen worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

fred vasseur carlos sainz ferrari saoedi arabie
Was het debuut van Bearman ook een wake-up call voor Sainz? (Foto: Ferrari F1 Media)

Jordan ook onder de indruk: 'Dat was buitengewoon van hem'

Naar het idee van de 75-jarige zegt het verloop van Bearmans debuut ook wat over de sport. 'Het doet me denken dat de auto's makkelijker te besturen zijn in vergelijking met hoe dat vroeger was', legt Jordan uit. 'En dat laat zien dat een coureur als Bearman, met heel weinig testtijd, die op het laatste moment verteld werd dat hij in moest vallen, gewoon kan rijden in Saoedi-Arabië. Dat was buitengewoon van hem', zegt de Ier. 'Ik hoop dat we hem snel terugzien, en ik hoop echt dat de rookies de kans krijgen. Als dat bekent dat we een elfde en twaalfde team moeten verwelkomen, dan moeten er in de toekomst twaalf teams komen', stelt Jordan.

Viaplay-analist en coureur Tom Coronel gaf na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië aan dat hij ook vindt dat het tijd is dat een aantal mensen het veld gaan ruimen. Daarbij noemde Coronel Ricciardo, Hülkenberg en Magnussen als voorbeelden. Naar zijn idee, en ook het idee van Jordan, moeten meer jonge talenten de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen in de Formule 1. Bearman hoopt dan ook dat hij de lans heeft gebroken voor de rijders in zijn klasse. Het is momenteel nog onduidelijk of Sainz in Australië alweer achter het stuur zit, of dat Bearman hem nog een race zal vervangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws