Verstappen simracet tot in het holst van de nacht en wint 'gewoon' de race: 'Het is gewoon leuk' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen simracet tot in het holst van de nacht en wint 'gewoon' de race: 'Het is gewoon leuk'

Verstappen simracet tot in het holst van de nacht en wint 'gewoon' de race: 'Het is gewoon leuk'

Max Verstappen was voorafgaand aan de sessies in Jeddah druk bezig met simracen en dat is de media niet ontgaan. Terwijl hij tot in de late uren van de nacht achter zijn schermpje zat, pakte hij vrijdag 'gewoon' de poleposition en kwam hij op zaterdag als eerste over de streep. Hij had wat tijd over, en dan doet hij waar hij het meest van houdt: racen.

De fans die Verstappens avonturen in het simracen volgen hebben het vast wel voorbij zien komen: de Nederlander was tot een uur of drie in de nacht nog online aan het racen. Vervolgens verscheen hij in de middag fris en fruitig in de paddock om een aantal uren later in de auto te springen. 'Ja, ik bedoel, ik bleef gewoon een beetje op het Europese, of zelfs Britse, schema draaien', zegt Verstappen bij de FIA-persconferentie. 'Dus ik ging naar bed rond een uur vier en werd laat wakker', haalt de drievoudig wereldkampioen zijn schouders op. 'We moeten je een lidmaatschap bij Disney+ regelen', zegt Sergio Pérez met een grijns. 'Ja, daar betaal ik al voor', lacht Verstappen, die verwijst naar het dochtertje van vriendin Kelly Piquet.

'Het ding is natuurlijk ook, ik heb mijn eigen simteam, dus natuurlijk bespreek ik dan dingen met hen', legt de 26-jarige uit. Zo was hij donderdagnacht en vrijdagnacht aan het racen met Team Redline. 'En het is een beetje ontspannen', gaat hij verder. 'Ik rijd met mijn controller, want ik heb hier niet zo'n hele opstelling. Het is gewoon leuk. Gewoon niet aan Formule 1 hoeven denken en gewoon vrienden zijn. Wanneer ik kan, doe ik het. Op zaterdagochtend werd ik wakker en had ik een uurtje over, dus ik logde gewoon in en had wat plezier.' Tom Coronel gaf aan dat hij dit bewonderenswaardig vond, met name omdat Verstappen de dag erna in topvorm presteerde. Volgens de coureur is dat die extra scherpte die Verstappen heeft.

Verstappen moest alleen Norris inhalen

De drievoudig wereldkampioen leek dan ook niet hard te moeten werken voor zijn tweede zege van het seizoen. Hij lag vooraan, en even tweede tijdens en na de safetycar-fase. Lando Norris was namelijk niet naar binnen gegaan, dus lag de Brit aan de leiding. 'Het duurde voor mij een aantal ronden voordat mijn harde banden opwarmden', legt de Limburger uit. 'Ik wilde ook niet te veel risico's nemen, weet je, omdat het gemakkelijk is om een fout te maken als je niet veel grip hebt. En, ja, op een gegeven moment, toen de banden een beetje grip hadden, kon ik hem inhalen en voorbijgaan. Dus dat was vrij eenvoudig', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws