Verstappen brandt de F1 tot op de grond af: 'Op Ibiza kan ik me ook helemaal lam zuipen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen brandt de F1 tot op de grond af: 'Op Ibiza kan ik me ook helemaal lam zuipen'

Verstappen brandt de F1 tot op de grond af: 'Op Ibiza kan ik me ook helemaal lam zuipen'

Dat Max Verstappen geen groot fan is van het Formule 1-weekend in Las Vegas was vermoedelijk wel al duidelijk, maar de Limburger heeft er nu nog een schepje bovenop gedaan door het evenement en de richting die de sport inslaat tot op de grond af te branden na afloop van de kwalificatie.

Het Formule 1-evenement in Las Vegas deed al eerder de wenkbrauwen fronsen met een typisch Amerikaanse openingsceremonie, grote concerten, en een circusshow. Verstappen baalde op de mediadag dan ook al dat het in Las Vegas voor '99 procent om de show draait, en slechts voor één procent om de sport.' Vervolgens mocht hij het circuit betreden dat volgens Verstappen weinig uitdaging biedt voor de Formule 1-auto's.

De Nederlander vindt het enorm zonde om te zien welke richting de sport lijkt te kiezen onder Liberty Media. 'Toen ik nog een klein kind was, draaide het om de emotie van de sport. Daarom ging ik van de sport houden, en niet vanwege de show eromheen. Als een echte racer, zou die show niet moeten uitmaken', zo geeft de wereldkampioen aan in de persconferentie na de kwalificatie.

Las Vegas in de schaduw van Monaco

Onder andere de grote hoeveelheid stratencircuits is Verstappen een doorn in het oog. Azerbeidzjan, Las Vegas en Singapore zijn allemaal stadscircuits die tegenwoordig een vast plekje op de kalender hebben gekregen. 'Een Formule 1-auto komt op een stratencircuit niet echt tot leven. Het is gewoon niet zo opwindend, zoals dat wel het geval is op echte circuits. Als je naar Spa of Monza gaat of dat soort plekken, dan merk je dat er veel emotie en passie is. Om de fans daar te zien, is ongelofelijk. Als ik daar in de auto stap, zit ik vol adrenaline. Ik houd ervan om op dat soort plekken te racen.'

Monaco kan als klassieker dan wel op meer waardering van Verstappen rekenen dan de show in Las Vegas. 'Monaco is ongeveer de Champions League, en Las Vegas is meer de nationale competitie', aldus Verstappen, een opmerking die vermoedelijk niet goed zal vallen bij de Formule 1-bazen, die er veel aan gelegen is om de Grand Prix van Las Vegas tot een succes te bombarderen, niet in het laatste geval vanwege de investering van een half miljard in de paddock en het pitcomplex.

Veel fans komen om te feesten

'Ik begrijp dat de fans misschien ook wat te doen moeten hebben rond het circuit, maar ik denk dat het belangrijk is dat je ze ook laat begrijpen wat we daadwerkelijk doen als sport', meent Verstappen. 'De meesten komen gewoon om te feesten, om te drinken, om een dj te zien spelen, of een optreden. Dat kun je overal ter wereld doen. Ik kan naar Ibiza gaan en me helemaal lam zuipen en een goede tijd hebben, maar dat gebeurt nu tijdens de races', ziet Verstappen.

Hij plaatst dan ook zijn vraagtekens bij veel nieuwe fans. 'De mensen komen, en waar worden ze dan fan van? Ze willen misschien hun favoriete artiest zien en wat drinken met hun maten en uitgaan en een wilde nacht hebben, maar ze begrijpen niet wat we doen en wat we op het spel zetten om te presteren. De sport moet meer focus op dit soort dingen leggen en ook uitleggen wat een team gedurende het seizoen doet en wat het bereikt, waar we voor werken, en dat soort dingen. Ik vind dat veel belangrijker dan al deze random shows overal. Dat is niet waar ik een passie voor voel. Ik houd van passie en emotie bij dat soort plekken. Ik houd van Vegas, maar niet om in een Formule 1-auto te rijden.'

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws