Verstappen geeft tips voor debuutseizoen De Vries: 'Je hoopt natuurlijk voor een topteam te rijden' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen geeft tips voor debuutseizoen De Vries: 'Je hoopt natuurlijk voor een topteam te rijden'

Verstappen geeft tips voor debuutseizoen De Vries: 'Je hoopt natuurlijk voor een topteam te rijden'

Max Verstappen hoopt dat Nyck de Vries zich beter voelt tijdens zijn debuut voor AlphaTauri dan hijzelf. De coureur van Red Bull Racing denkt dat de ervaring van de rookie wel in het voordeel van De Vries zal spreken voor de race in Bahrein. Daarnaast weet Verstappen dat het belangrijk zal zijn voor zijn landgenoot om Yuki Tsunoda aankomend seizoen te verslaan in de onderlinge strijd bij AlphaTauri.

Voor de Red Bull-coureur ligt zijn debuut alweer ver achter hem. 'Ik wist natuurlijk niet helemaal wat er op me afkwam', zegt Verstappen bij Motorsport.com. 'Je moet het dan allemaal maar laten gebeuren. Nu heb ik natuurlijk veel meer ervaring en weet ik ongeveer wel wat er allemaal kan gebeuren in een wedstrijd.' De tweevoudig wereldkampioen weet waarom de eerste race zo stressvol is. 'Je moet je ook echt nog laten zien, want je hoopt natuurlijk op een dag voor een topteam te kunnen rijden.'

De Vries heeft zijn officiële debuut in de Formule 1 natuurlijk al gehad door zijn invalbeurt bij Williams. Desondanks hoopt Verstappen dat zijn landgenoot zich heel anders voelt dan hij tijdens de eerste race van zijn eerste volledige seizoen in de sport. 'Ik was natuurlijk zeventien. Hij is achtentwintig en heeft al heel veel dingen meegemaakt in alle klassen waarin hij hiervoor heeft gereden. Hij begint met veel meer ervaring. Je groeit met de jaren toch wel als coureur.'

Verstappen: 'Dat is het allerbelangrijkste'

Verstappen was de persoon die De Vries overhaalde om Helmut Marko te bellen. De Nederland weet hoe de AlphaTauri-coureur Marko kan blijven overtuigen. 'Ten eerste door sneller te zijn dan zijn teamgenoot. Dat is het allerbelangrijkste. En verder moet hij gewoon constant zijn. Er zullen vast ook wel fouten komen, maar dat is oké. Iedereen maakt fouten. Hij zal gewoon goed met zijn team moeten samenwerken en moeten laten zien dat hij het stoeltje verdient', aldus Verstappen.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws