Gaat Verstappen lijden onder het wegvallen van de race in Imola? 'Nadelig voor hem' Opinie
Opinie

Gaat Verstappen lijden onder het wegvallen van de race in Imola? 'Nadelig voor hem'

Gaat Verstappen lijden onder het wegvallen van de race in Imola? 'Nadelig voor hem'

Volgens analist Peter Windsor is het wegvallen van de Grand Prix van Emilia Romagna op het circuit in Imola een nadeel voor wereldkampioen Max Verstappen. Het eerste deel van de Formule 1-kalender wordt gedomineerd door stratencircuits, en dat is nu met het wegvallen van de race in Noord-Italië nog meer het geval. Windsor is van mening dat Verstappen duidelijk de favoriet was geweest dit weekend, en dus kan teamgenoot Sergio Pérez zichzelf gelukkig prijzen vanuit competitief oogpunt.

Nadat de Grand Prix van China eerder al te vervallen kwam in april, is nu dus ook de Grand Prix van Emilia Romagna niet doorgegaan. In de oorspronkelijke Formule 1-kalender stonden er vijf stratenraces bij de eerste acht evenementen, maar door het wegvallen van deze twee evenementen bevinden we ons nu in de unieke situatie dat er vijf Grands Prix op rij op stratencircuits verreden worden. Na het traditionele circuit in Bahrein is de Formule 1 in actie gekomen in Saoedi-Arabië, Australië, Azerbeidzjan en Miami, met volgende week de Grand Prix van Monaco op het programma. Volgens Windsor is dit gunstig voor Pérez, die zijn grootste successen op stratencircuits boekte.

Na de Grand Prix van Monaco zijn er tussen de resterende zestien Grands Prix nog maar twee stratencircuits terug te vinden, namelijk in Singapore en Las Vegas. Windsor meent dat de beginfase van het seizoen Pérez zo op het lijf geschreven is. 'Wat zou Max nu denken? Eén race minder voor mij om te winnen? Er bestaat geen twijfel over dat dit meer een Max-circuit was dan een Checo-circuit, dus dit is nadeliger voor Verstappen', legt Windsor uit in zijn laatste YouTube-video. 'Als deze twee jongens dicht bij elkaar gaan staan qua punten richting het einde van het jaar - en dat is een flinke aanname natuurlijk - dan zal Max de pijn van de absentie van de race in Imola voelen.'

Domenicali bepalend in snelle beslissing

In tegenstelling tot de chaos die we onder andere rondom de races in Australië in 2020 en in België in 2021 zagen, nam de Formule 1 ditmaal een snelle en duidelijke beslissing. 'Ik denk dat de beslissing ook voor een groot deel vanuit Stefano Domenicali was', vermoedt de 71-jarige Windsor. 'Hij is opgegroeid in Imola, hij is het hoofd van Liberty Formule 1, en het is zijn circuit. Als hij niet weet of het mogelijk is om hier een Grand Prix te houden, dan weet niemand op deze planeet dat, dus ik denk dat de FIA de mening van Stefano (Domenicali, red.) hierin gerespecteerd heeft. Daar ga ik vanuit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws