Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton.

Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de microfoon van F1TV. 'Het was een lastige dag. Het was lastig om een goede balans te vinden, en ik voelde me ook niet comfortabel in de auto', zegt Verstappen duidelijk ontevreden. 'De auto gleed alle kanten op, waardoor het makkelijk was om de controle over de auto te verliezen', vertelt de Nederlander, die ook een aantal keer naast het circuit terechtkwam, in beide trainingssessies, en ook in zijn racesimulatie. 'Er zijn dus wel wat dingen waar we naar moeten kijken, want dit was gewoon... ja, gewoon slecht', luidt de enige conclusie van de Nederlander.

Slecht nieuws voor zondag

Aan het einde van de sessie werkten de coureurs hun racesimulaties af. 'Het voelde niet comfortabel aan, ook niet in de long run, die was heel slecht', voegt de wereldkampioen toe. Vaak weet Red Bull Racing zich in moeizamere weekenden in de racesimulaties nog staande te houden, maar daar was in Imola geen sprake van. 'We moeten dus zeker nog bepaalde dingen veranderen, als we competitief willen zijn in de rest van het weekend.' Mogelijk speelt de wind hier een rol bij. Het waaide stevig in Italië, en eerder dit seizoen wees Verstappen dat als een zwakke plek van de RB20 aan.

Tot slot werd Verstappen nog gevraagd naar zijn aanvaring met Hamilton. 'Het is niet de eerste keer', zegt Verstappen over zijn voormalige titelrivaal, die regelmatig in de weg rijdt bij Verstappen. 'Je probeert er rustig onder te blijven, maar het gebeurde weer. Ik wil er eigenlijk ook liever niet over praten, want dit is nu voor ons niet het voornaamste probleem. We kwamen echt extreem veel tekort, en dat moeten we oplossen.'

Verstappen weet ook niet of hij dit in het restant van het weekend nog kan rechtzetten. 'Ik denk dat het niet slechter kan worden dan het nu is. Het lijkt erop dat de anderen een stap vooruit hebben gezet, en wij hadden gewoon een slechte dag', concludeert de Limburger na misschien wel zijn slechtste vrijdag van het seizoen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws