Verstappen had het zwaar: 'Na 50 ronden begon ik af te tellen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen had het zwaar: 'Na 50 ronden begon ik af te tellen'

Verstappen had het zwaar: 'Na 50 ronden begon ik af te tellen'

Max Verstappen toont zich gelukkig na de zware Grand Prix van Miami. De Nederlander had een groot deel van de race dominant de leiding, maar na de Safety Car werd het even moeilijk, doordat Charles Leclerc begon aan te dringen. De Monegask moest uiteindelijk afhaken en dus pakte Verstappen voor de tweede keer op rij de overwinning.

Verstappen geeft in gesprek met Viaplay aan dat hij het zwaar had tegen het einde van de race. 'Deze was heel mooi, maar heel zwaar. Na 50 rondjes begon ik wel de rondjes te tellen. Het was fysiek zwaar. De Safety Car hielp niet, want anders had ik hem gecontroleerd uit kunnen rijden', zo doelt de wereldkampioen op het moment tien ronden voor het einde.

De Nederlander zag dat zijn team vandaag vooral het verschil kon maken op de medium band. 'Vandaag hebben we de winst behaald op medium band, daar hadden we een betere pace. Op de harde band zat het dichter bij elkaar', zo constateerde Verstappen, die ondanks dat de race vrij makkelijk kon controleren tot aan de Safety Car.

Moeilijk na Safety Car

De Red Bull-coureur wilde niet te hard pushen toen hij een goede voorsprong had, zodat hij zijn banden niet kapot reed. Ik wilde niet te hard pushen, om laatste tien ronden niet in de problemen te komen', aldus Verstappen, die het wel even moeilijk had na de Safety Car. 'De eerste rondjes na de Safety Car was het moeilijk, toen de banden eenmaal op temperatuur waren, was het makkelijker', zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws