Verstappen is soms te ambitieus: 'Daar moet ik meer grip op krijgen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen is soms te ambitieus: 'Daar moet ik meer grip op krijgen'

Verstappen is soms te ambitieus: 'Daar moet ik meer grip op krijgen'

Max Verstappen heeft zijn licht laten schijnen op zijn eigen ontwikkeling en die van de Formule 1. De Nederlander rijdt inmiddels alweer vijf jaar mee maar ziet de toekomst zonnig tegemoet, ondanks dat het soms een harde leerschool was.

'Je probeert alles onder controle te houden. Om té agressief te zijn, als voorbeeld, is niet goed. Je moet grenzen stellen. Ik ben een gepassioneerd mens en misschien ben ik soms te ambitieus. Daar moet ik meer grip op zien te krijgen', zegt de succesvolle Nederlander in gesprek met Speedweek. Ondertussen kan de 23-jarige coureur wel met kritiek om gaan.

Het pittigste wat hij ooit van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko te horen kreeg, was dat 'dat echt dom was' of 'dat dit niet acceptabel was.' Volgens Verstappen was de grens bereikt bij Marko, hij kon niet langer zo doorgaan. In de race van de Verenigde Staten in 2016 herinnert hij zich dat er niemand voor hem klaar stond toen hij de pits in reed. 'Ik dacht dat ze me binnen gingen halen maar dat was niet zo. Dat was echt sh*t.'

'Helaas heb ik nooit direct met Alonso kunnen duelleren'

Verstappen maakt er geen geheim van dat hij wel bewondering heeft voor de houding van voormalig F1-coureur Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen dwong bij hem respect af met zijn prestaties. 'Hij kreeg het altijd voor elkaar om een veel beter resultaat binnen te halen met een mindere auto door een goede start of een goede eerste ronde. Hij is een echte vechter.'

Misschien is Alonso wel een moeilijke teamgenoot maar Verstappen haalt er maar één ding uit: je moet het beste uit jezelf halen als je wilt winnen. 'Hij was ook altijd erg aardig om mee te praten. Helaas heb ik nooit de kans gehad om direct met Alonso te duelleren. Jammer want hij is nog altijd één van mijn favorieten, alleen door zijn vechtersmentaliteit.' Wellicht krijgt hij deze kans nog mocht Alonso aangekondigd worden als Renault-coureur voor 2021.

'Formule 1 moet niet de regels nog ingewikkelder maken'

Verstappen heeft op het moment nog geen hoge pet op van plannen om de grid om te draaien, in tegengestelde richting te rijden of de aerodynamica te reguleren. 'Eerst moeten we de huidige problemen op zien te lossen, zodat we in normale omstandigheden kunnen rijden. Als dat spannend is, dan hebben we deze nieuwe dingen niet nodig. Laten we het seizoen beginnen en niet de regels nog ingewikkelder maken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws