Verstappen met grijns van oor tot oor: 'Wat een topdag!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met grijns van oor tot oor: 'Wat een topdag!'

Verstappen met grijns van oor tot oor: 'Wat een topdag!'

Max Verstappen is zeer te spreken na het winnen van de Grand Prix van Mexico 2023 en geeft aan dat de samenwerking met het team weer top was. Verstappen nam direct in de eerste bocht de leiding over. De strategie die ze hadden bedacht kon helaas niet afgemaakt worden vanwege de safety car en de rode vlag, maar alsnog verliep alles perfect.

'Wat een topdag!', begint Verstappen voor de microfoon van Viaplay met een glimlach van oor tot oor. De Nederlander won in Mexico zijn 51ste zege en was eerder op zondag al zeer content met de overwinning van voetbalclub PSV in de wedstrijd met Ajax. 'Ik denk dat je maar moet overstappen, hè', gaat de drievoudig wereldkampioen verder met een grijns. 'Ik denk dat Giedo aardig zuur is, jammer man!' De stemming zit er goed in, maar Verstappen komt gauw ter zake over de race die hij heeft gereden. 'De samenwerking met het team en met de auto, het ging vandaag heel goed', zegt de Red Bull Racing-coureur.

'Ik denk dat de strategie die we hadden bedacht echt top was, maar door die safety car en de rode vlag konden we het niet afmaken. Dat was wel echt een topstrategie geweest.' Halverwege race weer de Grand Prix stilgelegd vanwege een zware crash van Kevin Magnussen. Verstappen vond een rode vlag echter niet helemaal nodig. 'Ik weet het niet, het is altijd weer een risico om een nieuwe start te doen, het duurt allemaal erg lang', is Verstappen van mening. Hoe dan ook gooide het geen roet in het eten van de Oostenrijkse renstal en kon Verstappen onbedreigd naar de vlag rijden. De tweede herstart verliep perfect, en uiteindelijk kwam hij met veertien seconden voorsprong over de streep.

Verstappen goedgehumeurd: 'We mogen niet klagen!'

Verstappen pakte zijn zestiende zege van het seizoen en heeft daarmee weer een record gepakt. Het record van de meeste zeges in een seizoen stond al op zijn naam, en dus heeft hij zichzelf in de statistieken gepasseerd. 'Als de start goed is, dan ga je ervoor, en de start was heel goed', blikt de Nederlander terug op de raketstart die hem de leiding bezorgde in de eerste ronde. Het was een mooie dag voor Verstappen. 'We mogen niet klagen!', aldus de drievoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws