Wolff neemt klachten Hamilton niet serieus: 'We horen al twaalf jaar dat de banden het niet volhouden' Formule 1
Formule 1

Wolff neemt klachten Hamilton niet serieus: 'We horen al twaalf jaar dat de banden het niet volhouden'

Wolff neemt klachten Hamilton niet serieus: 'We horen al twaalf jaar dat de banden het niet volhouden'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is blij met de prestaties van Lewis Hamilton, die negentien waardevolle punten pakte voor zijn team. George Russell had het een stuk lastiger, en wist in de laatste ronde nog maar net AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo achter zich te houden.

Net als in Austin kwam Hamilton als tweede over de streep, al werd hij in de Verenigde Staten nog gediskwalificeerd vanwege te veel slijtage aan de podiumplaat. 'De lach stond op onze gezichten omdat de auto erg sterk was', vertelde de Oostenrijker bij Sky Sports F1. 'In vrije lucht hadden we zoveel marge op de mediumbanden dat we de snelste ronde nog in de laatste ronde konden neerzetten.' Dat puntje kan waardevol zijn in het duel met Sergio Pérez voor de tweede plek in het kampioenschap.

Hamilton twijfelde over strategie

Wolff denkt dat zijn team qua snelheid kon meedingen met racewinnaar Verstappen, maar dat de Nederlander in een gevecht in het voordeel zou zijn. 'Er zijn al een paar weekenden geweest waar we over als, als, als spreken. Qua topsnelheid waren we waarschijnlijk niet competitief genoeg tegen Max, maar de snelheid is er wel', denkt de topman van Mercedes.

Dat zijn eerste coureur zijn twijfels had bij de strategie, verbaasde Wolff niet. 'We horen al twaalf jaar dat hij zegt dat de banden het niet gaan volhouden', lacht Wolff. 'Dit was de eerste keer dat hij zei dat de auto echt goed was, en hij heeft ook echt briljant gereden. We zien variaties in onze prestaties. Soms werken de banden goed, en soms niet. Als de baantemperatuur een paar graden stijgt, kan je zomaar uit het window vallen, en andersom ook.'

Volgens Wolff reed Hamilton een van zijn beste races, gezien de snelste ronde in de laatste ronde. 'Een van zijn hele goede races, want we wisten niet of de mediumbanden het vol zouden houden. Het wist zijn banden goed te managen en vergrootte het gat naar Charles Leclerc.' Wolff had ook goede woorden over voor de sfeer in Mexico. 'Het is absoluut geweldig. Er is niks anders dat in de buurt komt bij die Autódromo in Mexico.'

Bij Russell ging het een stuk minder goed. De jongere van de beide Britten had minder snelheid en minder bandenmanagement. 'Ja, hij had geen banden meer over, en het was zo lastig om te verdedigen. Hij hield de positie gelukkig ten opzichte van Daniel (Ricciardo, red.). De AlphaTauri-coureur pakte voor zijn team het beste resultaat van het seizoen.

Brazilië en 2024 bieden nieuwe kansen

Over een week wordt er alweer in Brazilië geracet. In 2022 leverde die race Mercedes haar enige zege van het seizoen op, en de verwachting is dat het Duitse team ook dit jaar sterk voor de dag zal komen in São Paulo. 'Ik weet het niet', zegt Wolff als hem gevraagd wordt of zijn team daar kan winnen. 'Alleen idioten zijn optimistisch, dus ik wil niet te optimistisch zijn. Ik houd mijn voeten liever op de grond. We moeten het goed doen in de kwalificatie, en hopelijk kunnen we hem dan uitdagen', zo verwijst Wolff naar Verstappen.

Sinds de upgrades op het Circuit of the Americas lijkt Mercedes een stap vooruit gezet te hebben. 'Het geeft vertrouwen voor 2024, ja. Dat is de richting die we ingeslagen zijn, en nu moeten we gewoon performance blijven toevoegen voor volgend jaar.' Toch wil Wolff zich niet te vroeg rijk rekenen: 'We zijn nog niet door de technische keuring gekomen, dus laten we nog niet te vroeg juichen', luidt de duidelijke verwijzing naar de diskwalificatie in Austin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws