Verstappen niet bang voor klapbanden na 2021-debacle in Baku Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet bang voor klapbanden na 2021-debacle in Baku

Verstappen niet bang voor klapbanden na 2021-debacle in Baku

Max Verstappen en Lance Stroll vertrouwen erop dat er in 2022 niet wederom klapbanden plaats zullen vinden. De twee pechvogels zagen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022 de eindstreep niet omdat het Pirelli-rubber het begaf. Dit jaar zien de coureurs het niet gebeuren, temeer omdat er met 18 inch-banden gereden wordt, een ander model dan in 2021.

Verstappen werd door RaceFans gevraagd of hij klapbanden vreest in de aankomende race. 'Nee, wat het was niet onze schuld. Er is dus niets dat we kunnen doen', aldus de Nederlander. Na de race vorig jaar kwamen er verhalen naar buiten over Aston Martin en Red Bull Racing die de bandendruk verlaagd hadden in een zoektocht naar snelheid, maar het is nooit bevestigd dat dit de de reden was voor de DNFs.

Ook wordt er in 2022 geracet met nieuwe banden. Daarom zal het probleem van vorig jaar zich sowieso niet voordoen, voorspelt Verstappen: 'Dit jaar maken we sowieso gebruik van totaal andere banden, dus die zullen totaal anders aanvoelen.'

Stroll uit vertrouwen in Pirelli

Stroll denkt eveneens dat klapbanden verleden tijd zijn. In 2021 viel hij uit na een extreem lange stint op de harde band, maar de slijtage bij zijn rubber acht hij ook een jaar later niet schuldig aan de uitvalbeurt: 'Ik denk niet dat we vorig jaar qua strategie wat verkeerd deden. Ik denk dat het gewoon een onverwachtse bandenfout was. Laten we hopen dat dat niet nog eens gebeurt.'

'Op zulke snelheden is een klapband niet leuk. We hadden flink wat pace en reden een goede race, dus laten we hopen dat we dit jaar niet weer hetzelfde ervaren', concludeert hij. Stroll begint vanaf de negentiende plaats na tweemaal de muur te raken in de kwalificatie. Er moeten gekke dingen gebeuren, wil de Canadees punten binnenhengelen dit weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws