Verstappen rond over contract: coureur nog jaren bij Red Bull met megadeal Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen rond over contract: coureur nog jaren bij Red Bull met megadeal

Verstappen rond over contract: coureur nog jaren bij Red Bull met megadeal

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn het eens over een vernieuwd contract voor de enkelvoudig wereldkampioen, meldt De Telegraaf. Het huidige contract van de coureur loopt tot 2023, maar deze wordt met een aantal jaar opgewaardeerd. Bovendien zal Verstappen naar verluidt een megadeal sluiten met de Oostenrijkse renstal. Het team heeft overigens nog niks wereldkundig gemaakt, maar gaat dat waarschijnlijk later deze week doen.

Na de laatste race in Abu Dhabi was het al duidelijk dat beide partijen een verlengde samenwerking wel zagen zitten. De afgelopen weken werd bekend dat Verstappen en Red Bull in de afrondende fase van de contractbesprekingen zaten. Het lijkt er nu dus op dat de coureur en zijn team elkaar de handen hebben geschud. Overigens waren de Red Bull-rijder, Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen nog niet beschikbaar voor commentaar.

Dit commentaar zal geheid komen wanneer de megadeal officieel is beklonken door de partijen. Het contract zal naar verluidt met vier of vijf jaar verlengd worden. Dat is geen unicum in de Formule 1, aangezien Charles Leclerc bij zijn overstap naar Ferrari ook al een dergelijk contract ondertekende. Ook Lando Norris tekende onlangs een contract voor vier jaar bij McLaren. Volgens Engelse bronnen is het salaris wel een unicum voor Nederlandse begrippen. Verstappen gaat naar schatting per jaar veertig of vijftig miljoen euro opstrijken, waarmee hij verreweg de best betaalde Nederlandse sporter aller tijden is.

Wederzijds vertrouwen Verstappen en Red Bull

Na het behalen van de wereldtitel in Abu Dhabi zei Verstappen over de boordradio dat hij nog tien of vijftien jaar wilde samenwerken met Red Bull. De coureur, en zijn naaste omgeving, hebben vertrouwen in het toekomstperspectief dat Red Bull biedt. De renstal heeft haar eigen motorafdeling opgezet en gaat vanaf 2026, mogelijk in samenwerking met Porsche, met een eigen krachtbron rijden. Een contract van vier of vijf jaar spreekt vertrouwen uit namens het team in haar coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws