Viaplay lanceert Nederlands Formule 1-aanbod met documentaire over Verstappen Max Verstappen
Max Verstappen

Viaplay lanceert Nederlands Formule 1-aanbod met documentaire over Verstappen

Viaplay lanceert Nederlands Formule 1-aanbod met documentaire over Verstappen

Vanaf vandaag (1 maart) kan men in Nederland officieel gebruik maken van de streamingdienst Viaplay. Het Scandinavische bedrijf, dat de Formule 1-rechten in handen heeft in Nederland, was al op het circuit in Barcelona gedurende de testdagen om te oefenen, en lijkt haar aanwezigheid in de Nederlandse televisiemarkt goed in te luiden. Viaplay komt namelijk met een documentaire over Max Verstappen.

De documentaire, Verstappen - Lion Unleashed genaamd, is een resultaat van de samenwerking die Viaplay en Verstappen enige tijd geleden al aankondigden. In de documentaire praten de Red Bull Racing-coureur, evenals vader Jos Verstappen, manager Raymond Vermeulen en andere naasten, over hoe hij zijn eerste wereldtitel naar zich toe wist te trekken, en wordt er vooruitgeblikt op 2022.

Naast de Verstappen-documentaire komt Viaplay ook al met andere exclusieve programma's. Zo lanceren ze F1 Talks - Mika, David, Tom, een documentaire waarin Mika Häkkinen, David Coulthard en Tom Kristensen (9 Le Mans-zeges, red.) de kijker meenemen door het verleden van de F1, zich richten op de F1 van nu en hoe de toekomst van de sport eruit gaat zien.

Also read

Viaplay blij met documentaire Verstappen

Peter Norrelund, de Chief Sports Officer van de NENT Group, is blij met het feit dat Viaplay haar diensten in Nederland met de documentaire aftrapt: 'Sinds Verstappen in december zijn eerste titel veroverde, kan men niet wachten om een kijkje te nemen achter de schermen bij de wereldster', weet de topman, die dit meldt in een persbericht.

'Middels documentaires als deze kunnen we de vaardigheden en emoties van topsport feilloos overbrengen op de fans. Consumenten kunnen nog veel meer content van wereldniveau verwachten op Viaplay', concludeert hij. Een van de concepten waar Viaplay mee aan de haal gaat, is een variant van het populaire F1 Café wat Ziggo Sport de afgelopen jaren uitzond, zo werd eerder exclusief onthuld door F1Maximaal.nl.

Formule 1 kijken in 2022? Dit zijn je opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws