FIA komt met statement omtrent Rusland: Mazepin mag in F1 blijven rijden Formule 1
Formule 1

FIA komt met statement omtrent Rusland: Mazepin mag in F1 blijven rijden

FIA komt met statement omtrent Rusland: Mazepin mag in F1 blijven rijden

De FIA heeft aangegeven dat Russische en Belarussische coureurs gewoon mogen blijven racen in de verschillende klassen in de autosport. Dit betekent dat Nikita Mazepin van het bestuursorgaan het 2022-seizoen gewoon mag rijden voor Haas. Dit moet de coureur wel doen onder de neutrale FIA-vlag. Bovendien worden alle Russische en Belarussische symbolen verboden.

'We houden de huidige situatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten en we hopen dat er snel een vredige oplossing komt', opende Mohammed Ben Sulayem de vergadering van de FIA. 'We veroordelen de Russische invasie.' Vorige week ondernam de FIA al actie door de Grand Prix van Rusland van de Formule 1-kalender te halen. In het laatste statement zegt de FIA ook Russische teams te weren uit de autosport.

Voor Russische coureurs verandert er echter weinig. Zij mogen nog steeds in de verschillende klassen van de autosport uitkomen. Coureurs uit Rusland, zoals Mazepin en Robert Schwartzman, zullen dus nog steeds op de grid te vinden zijn. Ze zullen alleen niet onder de Russische vlag mogen rijden. Dat is voor de coureurs echter niets nieuws, aangezien Russische sporters na het dopingschandaal van de Winterspelen in 2014 onder een neutrale vlag hun sport moeten beoefenen.

Mazepin moet wachten op statement Haas

Ondanks het statement van de FIA is de toekomst van Mazepin nog steeds onzeker. Haas verwijderde tijdens de testdagen alle stickers met de naam van haar titelsponsor Uralkali na het nieuws over de invasie. Hierdoor verscheen de Amerikaanse renstal met een compleet witte bolide op het circuit. Aangezien Uralkali wordt geleid door Dmitry Mazepin, de vader van de Haas-coureur, is het nog onzeker of Haas ook de jonge rijder nog aan wil houden. Mazepin senior was afgelopen week immers te vinden bij Vladimir Putin. De komende dagen zal Haas waarschijnlijk met een statement komen.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws