Verstappen stelt prioriteit voor de race vast: 'Dat zou al enorm helpen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen stelt prioriteit voor de race vast: 'Dat zou al enorm helpen'

Verstappen stelt prioriteit voor de race vast: 'Dat zou al enorm helpen'

Max Verstappen geeft aan dat hij zonder vloerschade zeker mee had kunnen doen in de strijd om poleposition. De coureur van Red Bull Racing verloor echter honderd downforcepunten, waardoor de balans in zijn RB20 allesbehalve optimaal was. De Nederlander heeft voor zondag, wanneer hij weer een nieuwe onbeschadigde vloer heeft, goede hoop op een prima race.

Voor het team van Red Bull was het een ongelukkige kwalificatie op het circuit van Silverstone. Beide coureurs schoten van de baan af, waardoor ze allebei in het grind belandden. Voor Sergio Pérez betekende dat in Q1 al dat zijn kwalificatie erop zat , terwijl Verstappen zijn banden wel draaiende wist te houden. Desondanks had het tripje door de grind wel grote gevolgen voor de rest van de kwalificatie van de drievoudig wereldkampioen. De vloer van zijn RB20 was namelijk flink beschadigd.

Red Bull-adviseur Helmut Marko zei dat de Nederlander honderd downforcepunten miste, waardoor hij kansloos was in de strijd om poleposition. 'Ik denk dat we zonder die vloerschade wel mee hadden gedaan voor poleposition', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com. 'Ik probeerde het natuurlijk iedere keer te corrigeren op basis van mijn gevoel, maar ze waren die hele sessie ook bezig met het repareren van de vloer, waardoor het heel lastig was om in te schatten wat ik in iedere bocht zou krijgen.'

De coureur van Red Bull was uiteindelijk blij dat hij überhaupt door wist te gaan naar Q3. De vierde startplek kwam dan ook als een verrassing voor Verstappen, die aangeeft dat er flinke gaten in zijn vloer zaten na zijn uitstapje in de grindbak. 'Door die schade was de balans weg. Je hebt minder downforce, dus het is net alsof je ineens in een veel mindere auto rijdt. Uiteindelijk hebben we het wel proberen te balanceren van voor naar achter, maar je hebt gewoon minder downforce en minder grip.'

Verstappen hoopt op vooruitgang

Vanaf de vierde plek lijkt er nog een hoop mogelijk voor Verstappen, al heeft hij wel snelle coureurs voor zich. Mercedes bezet de eerste startrij, nadat George Russell poleposition wist te pakken. De Duitse renstal heeft al het hele weekend een snelle bolide en het team hoopt uiteraard de tweede overwinning op rij te boeken. Lando Norris maakt de tweede startrij met Verstappen compleet. De twee coureurs kwamen elkaar op de Red Bull Ring al tegen en de long runs stellen dat dit ook op Silverstone het geval zal zijn.

Verstappen wist gemiddeld namelijk de snelste tijden neer te zetten, terwijl Norris niet ver achter de Nederlander stond qua tijden. Er speelt echter wel een belangrijke factor mee: het weer. Verstappen hoopt op een droge Grand Prix, aangezien dat de mogelijkheden biedt op een aanvallende race. 'Ik hoop dat ik mee kan doen vooraan. Ik heb eerst echter een nieuwe vloer nodig - dat zou al enorm helpen', aldus Verstappen tegenover internationale media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws