Longruns | Verstappen mag hopen, maar zal opnieuw handen vol hebben aan Norris Formule 1
Formule 1

Longruns | Verstappen mag hopen, maar zal opnieuw handen vol hebben aan Norris

Longruns | Verstappen mag hopen, maar zal opnieuw handen vol hebben aan Norris

Max Verstappen was na afloop van de tweede vrije training niet tevreden over de balans in de auto. De coureur van Red Bull Racing was vooral niet te spreken over het gevoel op de softs en dat vertaalde zich naar een zevende tijd. Verstappen was echter de eerste coureur die een tijd neerzette op de zachte banden, waarna de drievoudig wereldkampioen al snel overging op zijn long runs. Deze zagen er niet slecht uit voor de Nederlander.

Zoals gebruikelijk stond het tweede deel van de tweede oefensessie vooral in het teken van de racesimulaties. De teams kozen voor verschillende strategieën, zo koos Red Bull er bijvoorbeeld voor om beide coureurs een langere run op de mediumband af te laten werken en McLaren besloot de racesimulaties een beetje op te delen. Lando Norris werkte evenveel ronden als Verstappen af op de mediums, terwijl Oscar Piastri een stint op de mediums en de softs deed. Ferrari koos hetzelfde pad als McLaren, terwijl Mercedes alleen op de softs een langere run deed.

Nieuwe strijd tussen Verstappen en Norris aannemelijk

Als we naar de gemiddelde rondetijden kijken, dan lijken de mediums de ideale band te zijn om de race op te rijden. De tijden van George Russell, Lewis Hamilton, Carlos Sainz en Piastri zijn immers niet zo competitief als de tijden die werden neergezet op de mediumband. Piastri lijkt de snelste te zijn, maar schijn bedriegt. De jonge Australische coureur reed immers maar vijf ronden op de band met de gele wang. De meest representatieve tijden werden daardoor neergezet door Verstappen, Norris, Sainz en Charles Leclerc.

Uit de tijden wordt duidelijk dat het qua race pace wel snor zit bij Red Bull. Verstappen wist namelijk de beste gemiddelde rondetijd neer te zetten met een 1:32,191. Russell volgt de Nederlander wel op de voet, maar hij deed dat in minder ronden en ook nog eens op de softs. Norris reed net zoals Verstappen twaalf ronden op de mediums en doet weinig onder voor zijn concurrent. De McLaren-coureur was gemiddeld gezien een tiende langzamer dan Verstappen, maar dat is zeker geen onoverbrugbare achterstand. Een nieuwe clash tussen beide rijders is dan ook zeer aannemelijk.

Coureur Constructeur Band Aantal ronden Gemiddelde rondetijd 
Oscar Piastri McLaren Mediums 5 1:31,925
Max Verstappen Red Bull Racing Mediums 12 1:32,191
George Russell Mercedes Softs 9 1:32,232
Lando Norris McLaren Mediums 12 1:32,290
Oscar Piastri McLaren Softs 7 1:32,422
Carlos Sainz Ferrari Mediums 8 1:32,447
Charles Leclerc Ferrari Mediums 10 1:32,559
Lewis Hamilton Mercedes Softs 9 1:32,583
Carlos Sainz Ferrari Softs 5 1:32,756
Sergio Péréz Red Bull Racing Mediums 6 1:32,824

Ferrari en Pérez moeten snelheid vinden

Bij Ferrari zal men zich nog even achter de oren krabben. De Italiaanse renstal wist de Grand Prix van Monaco nog te winnen, maar sindsdien gaat het bergafwaarts bij de Scuderia. Ook nu lijkt de race pace van de Ferrari-bolide weinig hoop te kunnen bieden aan Leclerc en Sainz. De twee coureurs doen niet veel voor elkaar onder, maar in minder ronden zijn de gemiddelde tijd ongeveer drie tienden langzamer dan die van Verstappen. Over één ronde was Leclerc wel sneller dan de Nederlander.

Sergio Pérez kan ook niet tevreden terugkijken op zijn relatief korte long run. De coureur reed maar zes ronden op de mediums, maar kwam niet in de buurt van de tijd van zijn teamgenoot. De Mexicaan was zelfs de langzaamste coureur van de topteams als het aankomt op de long runs. De meervoudig racewinnaar wees zelf naar de tijd die hij heeft verloren in de eerste vrije training, aangezien Isack Hadjar plaats mocht nemen in zijn bolide. Het is wel duidelijk dat er werk aan de winkel is voor Pérez wil hij punten scoren dit weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws