Vertekend beeld voor Verstappen: 'Hebben de ultieme snelheid van de Red Bull niet kunnen zien' Formule 1
Formule 1

Vertekend beeld voor Verstappen: 'Hebben de ultieme snelheid van de Red Bull niet kunnen zien'

Vertekend beeld voor Verstappen: 'Hebben de ultieme snelheid van de Red Bull niet kunnen zien'

Karun Chandhok, voormalig Formule 1-coureur, denkt dat Max Verstappen de ultieme snelheid van de Red Bull Racing-bolide nog niet heeft kunnen laten zien. De coureur van de Oostenrijkse renstal had na de tweede vrije training een flinke achterstand op de snelste tijd van Lando Norris, maar Chandhok verwacht dat Verstappen nog een klap sneller had kunnen zijn. De drievoudig wereldkampioen moest zijn tweede run op softs echter stoppen na een foutje in bocht 14.

Verstappen was na afloop van de tweede vrije training niet te spreken over het gevoel op de softs. McLaren pakte met Norris en Oscar Piastri een één-tweetje aan het einde van de tweede sessie van vrijdag, en het gat naar Verstappen was bijna zeven tienden. De Red Bull-coureur was de eerste rijder die op het zachte rubber een tijd wist neer te zetten en op het moment dat hij zijn ronde afmaakte, was hij ruimschoots sneller dan de rest van het veld. De tijden daalden echter flink toen andere rijders over de lijn kwamen.

Verstappen besloot dan ook nog een ronde te doen op de softs om de tijd van Norris aan te vallen. Uiteindelijk moest de Red Bull-coureur zijn poging staken, nadat hij in bocht 14 (Chapel) een overstuurmoment had. Desondanks zag de ronde er in het begin zeker nog niet slecht uit voor Verstappen. 'In de eerste sector zien de auto's van Verstappen en Norris er kalm uit', legt Chadhok uit bij Sky Sports. 'Norris heeft aan het einde van de Wellington-straight een marginale voorsprong op Verstappen.'

Verstappen lijkt tijd achter de hand te hebben

In de volgende fase van de ronde verliest Verstappen echter meer tijd. De drievoudig wereldkampioen verliest deze tijd vooral in bocht 7 (Luffield), terwijl Norris richting Copse (bocht 9) een stuk meer snelheid mee kan nemen. 'Opnieuw zien beide auto's er goed uit, maar Verstappen heeft een Ferrari voor zijn neus, dus misschien zorgde dat voor wat afleiding. Uiteindelijk heeft de McLaren-auto gewoon net wat meer grip, waardoor Norris meer snelheid mee kan nemen. Dan zie je dat Verstappen ineens een flinke achterstand heeft.'

Na bocht 9 volgt de bochtencombinatie van Maggotts en Becketts. Chandhok ziet opnieuw geen groot verschil in hoe de McLaren- en Red Bull-bolide zich gedragen. 'Verstappen lijkt echter veel meer snelheid mee te kunnen nemen', ziet de oud-coureur. De Nederlander lijkt dan ook een hoop tijd te kunnen winnen in de tweede sector. 'De tijd die Verstappen in het eerste deel verliest, wint hij weer helemaal terug. Er is na de tweede sector geen verschil tussen beide coureurs. Het is jammer dat we de ultieme snelheid van de Red Bull niet hebben kunnen zien', doelt Chandhok op het overstuurmoment van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws