Verstappen voelde snelheid in RB18 ondanks problemen: 'Dat moet je maximaliseren' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voelde snelheid in RB18 ondanks problemen: 'Dat moet je maximaliseren'

Verstappen voelde snelheid in RB18 ondanks problemen: 'Dat moet je maximaliseren'

Max Verstappen betreurt het dat zijn Red Bull Racing-auto op een cruciaal moment niet meewerkte. De RB18 kende technische problemen in de slotfase van Q3, waardoor de Nederlander geen fatsoenlijke rondetijd kon neerzetten. Dat hij in het begin van Q3 zelf een fout maakte en zodoende geen banker lap had, hielp ook niet mee.

Verstappen verremde zich in bocht 2 tijdens zijn eerste run.'Dan heb je nog een tweede run en moet het wel goed zitten. Helaas ging dat niet zo', vertelt de regerend wereldkampioen tegenover onder meer F1Maximaal. Voor de race ziet de 24-jarige nog wel genoeg kansen: 'Ik geloof nog in een goed resultaat. Het is hier lastig om in te halen, maar er kan nog van alles gebeuren.'

Red Bull voert wijzigingen door aan RB18 Verstappen

De RB18 zou wel de snelheid hebben en volgens Verstappen komt dat door enkele wijzigingen aan de afstelling. Deze merkte hij al op tijdens de kwalificatie: 'Ik was positief verrast. Het team hier en in de fabriek hebben vrijdagavond alles geanalyseerd. We hebben echt een paar positieve veranderingen gemaakt. De auto was veel beter om mee te rijden. We leken echt competitief te zijn.'

'In Q2 stonden we er altijd bij, zelfs met gebruikte banden', gaat de Limburger, die door de snelheid in Q3 uitkeek naar Q3, verder. 'Toen ging de eerste ronde niet volgens plan, maar ik wist dat de auto de snelheid had. We konden het helaas niet laten zien.' Verstappen sprak over de boordradio over een gebrek aan motorvermogen. De verwachting is wel dat hij geen gridstraf krijgt voor het vervangen van motoronderdelen.

Verstappen teleurgesteld met problemen

Verstappen start de Grand Prix van Hongarije vanaf de tiende plaats. 'Het wordt lastig voor mij, maar alles kan', vertelt de Red Bull-coureur. 'Dat hebben we gezien op heel veel zondagen dit jaar, maar hier is het moeilijk inhalen. We moeten geduldig blijven en zien wat er gebeurt.' Teamgenoot Sergio Pérez start naast de Nederlander vanaf plek elf en moet dus ook naar voren zien te komen.

Hoewel Verstappen strijdvaardig is, blijft zijn kwalificatieresultaat wel pijn doen: 'Ik denk niet zo veel aan punten. Ik ben gewoon teleurgesteld dat zulke dingen kunnen gebeuren. Je hebt altijd van die weekenden waarin het niet gaat hoe je wil, dat is normaal, maar nu hadden we een hele snelle auto en dat moet je maximaliseren. Dan moet je minstens P3 staan, niet P10', besluit de kampioenschapsleider.

Krijg maar liefst negen keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije wint!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws