Leclerc en Sainz denken niet dat gat naar Verstappen 'veilig' is Formule 1
Formule 1

Leclerc en Sainz denken niet dat gat naar Verstappen 'veilig' is

Leclerc en Sainz denken niet dat gat naar Verstappen 'veilig' is

Max Verstappen moet tijdens de Grand Prix van Hongarije van P10 komen, maar dat betekent niet dat de coureurs die vooraan starten geen rekening met de Nederlander houden. Polesitter George Russell beseft dat Max Verstappen het hem alsnog heel lastig kan maken, terwijl ook Ferrari-duo Carlos Sainz en Charles Leclerc weet dat het geen gelopen race is.

Russell hoopt dat hij zondag niet alleen maar hoeft te verdedigen en een makkelijke race tegemoet gaat: 'Maar ik weet dat de mannen om me heen, en zelfs Max, het me niet makkelijk zullen maken', zegt de Mercedes-coureur tijdens de persconferentie. 'Ik voel dat we een snellere race-auto hebben. Dit is een baan waar de kwalificatie erg belangrijk is, maar waar een snellere race-auto alsnog meer waard is', is Russell optimistisch gestemd over zijn kansen.

Sainz en Leclerc zien geen 'veilig' gat naar Verstappen

Sainz wordt gevraagd of het gat tussen Ferrari en Verstappen 'veilig' voelt. De Spanjaard kan zich totaal niet vinden in die term: 'Wat bedoel je met veilig? Ons doel voor de race is om te winnen en niet om te letten op Max. We weten dat als we punten willen pakken voor het kampioenschap, winnen de makkelijkste manier is om dat te doen. En dus onafhankelijk van waar Max staat.'

Leclerc kan zich helemaal vinden in de woorden van zijn teamgenoot over Verstappen en voegt toe: 'We gaan proberen om voor de overwinning te gaan. Tuurlijk, Max start tiende en dat betekent waarschijnlijk dat hij wat langer nodig heeft om naar voren te komen, maar wij letten op onszelf en gaan voor de overwinning', besluit de Monegask.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws