Verstappen vol verbazing: 'Soms gebeurt er een mirakel' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vol verbazing: 'Soms gebeurt er een mirakel'

Verstappen vol verbazing: 'Soms gebeurt er een mirakel'

Max Verstappen is van mening dat er een mirakel heeft plaatsgevonden in Abu Dhabi, zo laat hij weten tegenover Formula 1. De coureur van Red Bull Racing is namelijk door een krankzinnige laatste ronde wereldkampioen van de Formule 1 geworden. Hij haalde Lewis Hamilton na een late safety car-periode nog in.

Op het podium vertelt de Nederlander over zijn dag, die hij niet anders aanving dan andere Grands Prix: Tuurlijk was ik nerveus vandaag, maar aan de andere kant was het gewoon weer een andere race. Ik bleef gedurende de wedstrijd pushen en geloof houden, ook al leek het soms lastig, maar ja. Soms gebeurt er een mirakel.'

De kersverse wereldkampioen blikt terug op zijn weg naar de Formule 1 en de wereldtitel: 'Het is waanzinnig. Het was van kleins af aan mijn doel om Formule 1-coureur te worden, om podiums te pakken en om op een dag je volkslied te horen. Als het je dan wordt verteld dat je wereldkampioen bent geworden, is het krankzinnig.'

Verstappen trots en dankbaar, complimenteus naar Hamilton

'Ik denk nu terug aan al die jaren, met mijn vrienden, mijn vader Jos en mijn familie... Zij waren vandaag allemaal hier. Zij zijn de reden dat ik sta waar ik nu sta. Het is geweldig en het klinkt gewoon fantastisch om wereldkampioen te zijn', gaat de 24-jarige Formule 1-kampioen verder.

Verstappen heeft ten slotte louter complimenten te vertellen over rivaal Hamilton en zijn team Mercedes: 'Lewis is een geweldige coureur en tegenstander. Hij heeft het ons zo moeilijk gemaakt dit jaar. Soms was het even lastig tussen ons, maar dat hoort allemaal bij de sport. Iedereen wil winnen. Nu kunnen we het volgend jaar weer van vooraf aan doen', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws