Verstappen over spannende strijd met concurrentie: 'Mensen maken fouten, dus ik ook' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over spannende strijd met concurrentie: 'Mensen maken fouten, dus ik ook'

Verstappen over spannende strijd met concurrentie: 'Mensen maken fouten, dus ik ook'

Het is geen geheim dat Max Verstappen zich weinig aantrekt van wat anderen over hem vinden. In de afgelopen seizoenen kreeg de Red Bull Racing-coureur onder meer geregeld te horen dat hij zijn talloze overwinningen in de afgelopen periode voor een belangrijk deel te danken had aan de bolides van het Oostenrijkse team en in aanloop naar de Grand Prix van Spanje laat de Nederlander opnieuw weten dat hij daar niet wakker van ligt.

Na een ijzersterke start van 2024, zag Verstappen de concurrentie in de afgelopen races flinke stappen voorwaarts zetten. In de afgelopen vier races wist de regerend wereldkampioen immers 'slechts' tweemaal te winnen en voor die beide zeges moest hij een stuk harder pushen dan voor zijn overwinningen aan het begin van het seizoen. Nu hij moest knokken voor de overwinning, kon hij als coureur ook echt het verschil maken. Geeft een dergelijke overwinning dan ook meer voldoening?

'Ik heb heel erg genoten van Montréal, maar ik vind het ook heel leuk om met twintig seconden voorsprong te winnen', zegt Verstappen tegenover de verzamelde pers, waaronder F1Maximaal.nl, geen voorkeur te hebben. 'Maar ik ben absoluut niet bang voor competitie', voegt de drievoudig wereldkampioen, die vervolgens gevraagd wordt of het niet veel meer voldoening geeft als mensen zeggen een overwinning aan hem toeschrijven en niet aan zijn auto, toe. 'Ik ben hier niet voor de meningen van anderen. Ik weet wat ik kan, het team weet waartoe in ik staat ben, dus ik richt me liever op mijn eigen prestaties', is het antwoord van de Nederlander.

Geen robots

De concurrentie heeft de druk op Red Bull in de afgelopen wedstrijden flink opgevoerd, maar desondanks maakt Verstappen zich nog weinig zorgen. Dat hijzelf en het team in de afgelopen periode wat fouten hebben gemaakt, is volgens hem volkomen normaal. 'Ik weet dat we goed kunnen presteren wanneer we onder druk staan, maar we zijn geen robots', zegt Verstappen. 'Mensen maken fouten, dus ik ook. We proberen er gedurende het seizoen echter zo min mogelijk te maken, zeker omdat we in een gevecht verwikkeld zijn met meerdere teams en je constant goede punten moet scoren', sluit de Nederlander af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws