Pérez baalt nog van 'frustrerende race' in Zandvoort: 'Dat was heel ongelukkig' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt nog van 'frustrerende race' in Zandvoort: 'Dat was heel ongelukkig'

Pérez baalt nog van 'frustrerende race' in Zandvoort: 'Dat was heel ongelukkig'

Terwijl Max Verstappen in Zandvoort zijn negende zege op rij pakte, eindigde teamgenoot Sergio Pérez voor de vijfde keer in acht weekenden tijd naast het podium. De Mexicaan gaf een vroege koppositie uit handen, waarna uiteindelijk ook de tweede en de derde plek niet haalbaar bleken te zijn. In Monza hoopt de Red Bull Racing-coureur terug te kunnen slaan.

Pérez startte in Zandvoort nog als zevende, maar was, mede dankzij zijn zwakkere baanpositie, de eerste coureur die aan het einde van de openingsronde de pitstraat opzocht. Dat bleek een gouden zet te zijn, want een ronde later vond hij zichzelf zo'n vijftien seconden voor Verstappen terug op het asfalt. Het had een raceoverwinning kunnen opleveren, maar niet bleek minder waar te zijn: Verstappen dichtte het gat in recordtijd, en rekende met zijn teamgenoot af bij het terugwisselen naar droogweerbanden.

Een fout, waarbij Pérez in de Tarzanbocht de muur raakte, kostte P2, terwijl het raken van de muur bij het ingaan van de pitstraat zonder gevolgen bleef: de RB19 van Pérez overleefde beide incidenten, zijn team mocht de auto tijdens de rodevlagsituatie repareren, en Pérez kreeg de derde plek terug bij het hervatten van de race. Uiteindelijk zakte de 33-jarige af naar P4 vanwege een tijdstraf voor het te snel rijden in de pitstraat. 'Zandvoort was enorm frustrerend voor mij in de race, dus in Monza draait het erom dat we de podiumplek pakken die we afgelopen weekend verdienden', zo hoopt Pérez op meer in Italië.

'Soms pakken situaties en het weer in je voordeel uit, en soms juist niet', zegt Pérez in een persbericht ter voorbeschouwing op de Italiaanse race. De Mexicaan vindt, ondanks dat hij verschillende keren ontsnapte aan een DNF, dat het geluk niet aan zijn zijde was. 'Het was heel ongelukkig dat ik die tijdstraf kreeg. Het team heeft zo hard voor me gewerkt op zondag, en onze reacties op de alsmaar veranderende weerscondities laten zien hoe goed we samenwerken.'

Kan Pérez voor een verrassing zorgen?

Met Sebastian Vettel in 2008, Pierre Gasly in 2020, en Daniel Ricciardo in 2021 zijn er door de jaren heen heel wat verrassende uitslagen uit de Italiaanse Grand Prix gekomen. Inmiddels zou ieder ander dan Verstappen een verrassing genoemd kunnen worden, zo ook Pérez. 'Ik voel me goed in de auto, de auto voelt gebalanceerd en snel aan, en we hebben echt aan iets speciaals gewerkt samen, en ik wil de ware snelheid van de auto dit weekend laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws